Kultura

FOTO: Izložba “Antički teatar” na festivalu bh. drame

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Izložba “Antički teatar” na festivalu bh. drame – U okviru Pratećeg programa XVI festivala bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra Zenica – Sarajevo 2017. u subotu, 06. maja u 18 sati je otvorena multimedijalna izložba „Antički teatar“ kustosica Emine Čalije i Tijane Križanović. Izložbu je otvorio teatrolog i selektor Festivala Nedžad Fejzić, a otvaranje su svojim muzičkim izvedbama uveličali učenice i učenici Srednje muzičke škole iz Zenice.

Izložba „Antički teatar“ je u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica organizirina u saradnji sa Naučnim arheološkim društvom i od izuzetnog je značaja kako za sve ljubitelje teatra i antičke književnosti, tako i za učenike svih uzrasta, kao dobar materijal za nova saznanja, ali i otvaranje novih područja zanimanja. Izložba će biti otvorena do kraja Festivala, do 14. maja, te će svi posjetitelji festivalskih sadržaja imati priliku da uživaju u ovoj izuzetno zanimljivoj i edukativnoj izložbi.

U nedjelju, 07. maja u 17. 15 sati u Bosanskom narodno pozorištu, u okviru Pratećeg programa će biti upriličeno predstavljanje časopisa za književnost i kulturu „Život“. Učesnici ovog predstavljanja će biti Jasmin Agić, Nedžad Fejzić i Almir Bašović.

O okviru Takmičarskog programa u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će biti izvedene dvije predstave. U 18 sati će biti izvedena predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Berlinski zid“, nastala prema tekstu Željka Hubača, a u režiji Milana Neškovića, Isti dan, u 22 sata će biti izvedena, također, predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Moje dete“ nastala prema tekstu Stojana Srdića u režiji Ane Đorđević.

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno