Zenica

FOTO: “Izgubljena historija” američkog diplomate Morgana promovirana u Zenici

FOTO: “Izgubljena historija” američkog diplomate Morgana promovirana u Zenici – U okviru Vjersko-kulturne manifestacije ”Lastavica 2020.” sinoć je u Zenici, u ljetnoj bašti ugostiteljskog objekta ”Stara čaršija” promovirana knjiga “Izgubljena historija“- Trajno naslijeđe muslimanskih naučnika, mislilaca i umjetnika, američkog diplomate Michaela Hamiltona Morgana, koju je na bosanski jezik preveo mr. Edin Mezit.

O knjizi ”Izgubljena historija” govorili su muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, prof. dr. Sedad Dizdarević, prof. dr. Ahmet Alibašić i prevodilac mr. Edin Mezit. Promociju je moderirao mr. Jakub ef. Salkica, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Na promociji je, između ostaloga, istaknuto da je u vremenu kada se islamu i muslimanima negira bilo kakva pozitivna osobina i doprinos napretku čovječanstva, knjiga ”Izgubljena historija” izuzetno vrijedno djelo napisano rukom objektivnog historičara. Morgan u formi priča o stvarnim likovima i događajima osvjetljava umjetnička i naučna dostignuća nastala u okrilju svijeta islama. Radi se o pravom publicističkom biseru o ovoj temi. Knjiga je unikatna i zbog stila i obilja tema koje govore o doprinosu islama globalnoj svjetskoj civilizaciji, broja ličnosti koje pominje.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem