Naše

FOTO: Iz vozila ispuštale pse u krugu AMZ i radne zone ili “samo pomagale bolesnog psa” ???

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Iz vozila ispuštale pse u krugu AMZ i radne zone ili “samo pomagale bolesnog psa” ???  Naš sugrađanin A.K. fotografisao je danas dvije nepoznate osobe kako iz vozila ispuštaju nekoliko pasa, u zoni ArcelorMittala Zenica i Radne zone Zenica 1 – Prema ranijim navodima, psi sa područja na kojima počne djelovanje ALBA-inih komunalnih radnika, koji pse prebacuju u Azil kod Stranjana, iznenada “nestaju” preko noći iz određenih naselja, te se ubrzo pojavljuju u drugim.

Zvanični organi nemaju nikakvih saznanja, niti informacija o ovome. iako građani na društvenim mrežama tvrde da psi iz Azila se “oslobađaju”, a potom opet puštaju na ulicu, iz ALBA-e navode da svaki pas koji napusti bude “čipiran”, te da njegovo eventualno pronalaženje ponovno na ulici podrazumjeva kaznu i plaćanje kaznenih troškova za osobu koja ga je preuzela iz Azila na “čuvanje”. Ipak, sigurno je da komunalci ALBA-e nemaju ovlasti niti mogućnosti da patroliraju na području Mittala.

U večernjim satima javila nam se naša sugrađanka, izvjesna D.P., koja je između ostalog napisala u reakciji redakciji ZB: 

Postovani, javljam se u vezi danasnje Vase objave ” Iz vozila ispustali pse u krugu Arcelor Mittala i Radne zone”. Ova informacija nije tacna. Te djevoke su dovele samo jednog psa, zenku, staru 6 mjeseci, koju su na moju molbu odvele psa na lijecenje u Sarajevo. Taj pas je vec bio u krugu Mittala i mi koji tamo radimo nismo mogli da gledamo te muke, pa smo udruzenje zamolili da nam pomogne. Kao sto se i vidi na slici, kada je zavrseno lijecenje, samo su ga vratile, odakle su ga i preuzele. U ime tih osoba koje nesebicno pomazu, ja Vas molim da demantujete te nebuloze. Unaprijed zahvalna.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno