Zenica

FOTO: Iz dječije perspektive- Ulaganje u djecu

Iz dječije perspektive- Ulaganje u djecu
Iz dječije perspektive- Ulaganje u djecu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Iz dječije perspektive- Ulaganje u djecu- U prostorijama Gradske biblioteke u Zenici danas je održana prva dječija panel diskusija u organizaciji udruženja “Naša djeca” Zenica. Panel diskusija pod nazivom “Iz dječije perspektive: Ulaganje u djecu” organizovana je u sklopu projekta “Ulaganje u djecu”.

Tema panel diskusije bilo je obrazovanje djece i način na koji mladi provode svoje slobodno vrijeme u lokalnoj zajednici. Pored svih poteškoća sa kojima se djeca susreću u svakodnevnom životu i za vrijeme svog odrastanja u toku panel diskusije su naznačeni glavni problemi sa kojima se djeca susreću i moguća rješenja tih problema.

Članovi “Dječijeg parlamenta” koji radi u sklopu udruženja “Naša djeca” Zenica su na odličan način skrenuli pažnju na probleme djece u Zenici, a kao panelisti u ovoj diskusiji su učestvovali Emina Horić i Amina Fetić kao članice “Dječijeg parlamenta”, Ahmed Jašarević član mnogobrojnih nevladinih organizacija koji je u ovoj panel diskusiji učestvovao kao primjer uspješnog sedamnaestogodišnjaka, te Aida Ivković, predstavnica organizacije Save the Children.

Pored organizatora i članova “Dječijeg parlamenta”, ovoj panel diskusiji su prisustvovali i članovi drugih nevladinih organizacija, a vrijedi istaći prisustvo članova lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u BiH i obračanje  koordinatorice ovog tima Aiše Hodžić, koja je na dosta emotivan način predstavila svoj problem i problem djece ne samo u Zenici, već u cijeloj BiH.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno