Zenica

FOTO: Iskoristite priliku –  Riješite se suvišnog i opasnog otpada u reciklažnom dvorištu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Do ponedjeljak 17. maja na lokaciji (sjevero)Zapadne strane stadiona Bilino polje nalazi se Mobilno reciklažno dvorište, projekt kojeg realizuje kompanija ALBA Zenica uz dozvolu gradskih vlasti.

Kako su nam potvrdili u ALBI, ova lokacija je osigurana do 17. maja, a o novoj lokaciji na koju će dvorište biti izmješteno javnost će biti blagovremeno obavještena. Dodatno, svi građani Zenice treba da znaju da opasan i specijalni otpad mogu uvijek deponovati u krugu ALBE u Raspotočju.

Mobilno reciklažno dvorište je pokretna jedinica namijenjena za odvojeno sakupljanje i prvremeno skladištenje manjih količina, prevashodno posebnih i opasnih vrsta otpada iz domaćinstva. Radi se o kontejneru koji je opremljen namjenskim spremnicima za pojedine vrste otpada

U MOBILNO RECIKLAŽNO DVORIŠTE SE ODLAŽU:

baterije i akumulatori, boje, deterdženti, fluo cjevi, fotohemikalije, jestiva ulja i masti, kiseline, lužine, ljepila i smole, manja električna i elektronska oprema (do gabarita LCD monitora kućnog računara), otapala, pesticidi, stari lijekovi, ulja i masti.

NE ODLAŽE SE U MOBILNO RECIKLAŽNO DVORIŠTE:

ambalaža od metala, ambalaža od plastike, građevinski otpad, krupni otpad, obuća i odjeća, organski otpad, ostatak komunalnog otpada, papir i karton, plastika, ravno (prozorsko) staklo, staklena ambalaža, zeleni otpad.

Fotografije preuzete sa FB stranice Rijeke BIH – Budi promjena



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno