Zenica

FOTO: Iskoristite priliku –  Riješite se suvišnog i opasnog otpada u reciklažnom dvorištu

Do ponedjeljak 17. maja na lokaciji (sjevero)Zapadne strane stadiona Bilino polje nalazi se Mobilno reciklažno dvorište, projekt kojeg realizuje kompanija ALBA Zenica uz dozvolu gradskih vlasti.

Kako su nam potvrdili u ALBI, ova lokacija je osigurana do 17. maja, a o novoj lokaciji na koju će dvorište biti izmješteno javnost će biti blagovremeno obavještena. Dodatno, svi građani Zenice treba da znaju da opasan i specijalni otpad mogu uvijek deponovati u krugu ALBE u Raspotočju.

Mobilno reciklažno dvorište je pokretna jedinica namijenjena za odvojeno sakupljanje i prvremeno skladištenje manjih količina, prevashodno posebnih i opasnih vrsta otpada iz domaćinstva. Radi se o kontejneru koji je opremljen namjenskim spremnicima za pojedine vrste otpada

U MOBILNO RECIKLAŽNO DVORIŠTE SE ODLAŽU:

baterije i akumulatori, boje, deterdženti, fluo cjevi, fotohemikalije, jestiva ulja i masti, kiseline, lužine, ljepila i smole, manja električna i elektronska oprema (do gabarita LCD monitora kućnog računara), otapala, pesticidi, stari lijekovi, ulja i masti.

NE ODLAŽE SE U MOBILNO RECIKLAŽNO DVORIŠTE:

ambalaža od metala, ambalaža od plastike, građevinski otpad, krupni otpad, obuća i odjeća, organski otpad, ostatak komunalnog otpada, papir i karton, plastika, ravno (prozorsko) staklo, staklena ambalaža, zeleni otpad.

Fotografije preuzete sa FB stranice Rijeke BIH – Budi promjena

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: