Kultura

FOTO: IK Vrijeme upriličilo druženje sa Andrejem Nikolaidisom u Gradskoj biblioteci Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva promocija knjige autora “Antonije napušta Boga” autora Andreja Nikolaidisa održana je u organizaciji Gradske biblioteke Zenica i Izdavačke kuće Vrijeme, izdavača knjige.

Andrej Nikolaidis je poznati bosansko-crnogorski romanopisac, književnik, kolumnista, analitičar. Rođen je u Sarajevu 1974. godine, a danas živi i radi u Ulcinju, u Crnoj Gori. Dopisnik je i kolumnista na nekoliko značajnih medija, kao što su Al Jazeera, Istraga, Slobodna Bosna.

Jedan je od onih ljudi čiji se glas itekako čuje analizirajući društvene procese u regiji.

Autor je nekoliko romana, kao što su Mimesis, Sin, Dolazak i Mađarska rečenica. Njegovi romani prevedeni su na 14 svjetskih jezika. Dobitnik je brojnih nagrada, a izdvajamo nagradu Evropske unije za književnost, saopćeno je iz KC Mostar-Sjever.

Predstavljanje knjige “Antonije napušta Boga” moderirao je i vodio sa gostom-autorom, urednik u ediciji “Nova osjećajnost”, Kenan Efendić.

Nakon Zenice, promocije romana biće upriličene u utorak u kulturnom centru Mostar Sjever, u srijedu u Gradskoj biblioteci Travnik, u četvrtak u Domu Islahijeta Brčko, te u petak, 26. 05. u Ateljeu “Ismet Mujezinović” u Tuzli.

Izdavačka kuća Vrijeme osnovana je 1998. godine. Pažljivim planiranjem i istrajnim radom izborila se za zapaženo mjesto na bosanskohercegovačkoj kulturnoj sceni.

Tim autora, urednika, dizajnera, lektora, ilustratora i fotografa do sada je priredio edicije Bosanski portreti, Kulturno pamćenje, Nova osjećajnost, Svjetska književnost, Klasici i Mišljen.

Knjige objavljene u ovim edicijama postigle su izvrsne reakcije kritike i čitalačke publike koji su prepoznali visoke estetske i izdavačke standarde naše kuće.

“Vrijeme” objavljuje pomno izabrane naslove domaćih i stranih autora na bosanskom, engleskom i njemačkom jeziku. Posebna izdanja – monografije, zbornici, studije i vodiči – odlikuju bibliofilski standardi i kvalitet.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno