Zabava

FOTO: Igraonica virtuelne realnosti VR ZONA u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Život ne možemo zamisliti bez mobitela i kompjutera s mnogim aplikacijama koje nam olakšavaju život. Ipak, za mnoge je virtualna realnost i dalje nepoznanica.

VR tehnologiju možete iskusiti u novootvorenoj igraonica virtualne realnosti pod nazivom ”VR ZONA” koja se nalazi u Robnoj kući ”Bosna”.

VR Zona djeluje u centru grada nešto više od mjesec dana, nudeći posjetiteljima mogućnost uživanja u virtualnom svijetu. Virtualni svijet može se iskusiti kroz velik broj igara te zanimljivim aplikacijama i simulacijama. U VR Zoni se mogu igrati različite igre svih mogućih žanrova, pojedinačno ili grupno, kao Beat Saber, Superhot, PopulationOne, Star Wars, Epic Roller Coaster i druge. VR pruža mogućnost igranja različitih sportskih simulacija kao penjanje, stoni tenis i boks. VR tehnologija je ipak mnogo više od igre te pruža razne edukativne mogućnosti. U VR Zoni je moguće napraviti šetnju svemirom, istraživati Antarktiku i drevni grad Machu Picchu u aplikaciji kreiranoj od strane National Geographic, biti u prisutnosti dinosaura ili prošetati Zvjezdanom noći Van Gogha.

Mogućnosti koje pruža ova tehnologija su zaista impresivne. Stoga vas pozivamo da s nama doživite novi realnost – virtualnu realnost. Posjetite nas na I. spratu Robne kuće ”Bosna”.

Za više informacije zapratite naš Instagram profil NA OVOM LINKU: ili Facebook profil NA OVOM LINKU:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno