Košarka

FOTO: Igokea bolja od Čelika u zaostalom susretu Lige za prvaka u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Igokea bolja od Čelika u zaostalom susretu Lige za prvaka u Zenici- U odgođenoj utakmici iz 1. kola Lige 6 za prvaka BiH za košarkaše, sezona 2020/2021. košarkaši OKK Čelik bili su danas, 26.5.2021.godine, domaćini ekipi KK Igokea iz Aleksandrovca. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa.

Pobjedu u ovom meču ostvarila je favorizovana ekipa KK Igokea.

Konačan rezultat i rezultat po četvrtinama:

OKK Čelik – KK Igokea 74:99  (22:16), (17:27), (22:29), (13:27);

Sudije su bili:Dragan Porobić, Tomislav Stapić i Mila Čavara, a delegat Dragan Kralj;

Sastav ekipe OKK Čelik, poeni, najviše skokova:

Armin Avdibegović (cap) 4, Srđan Gavrić 5, Haris Ćurevac 7, Haris Delalić 22, Milivoje Božović 17 p.+9 skokova, Kristijan Tomić, Benjamin Bajramović, Anes Podojak, Ranko Križanović 11, Nedžad Hodžić, Meris Bečirović 4, Dino Merdanović 4. (Trener Josip Pandža, pomoćni trener Bojan Stevanović);

U ekipi Čelika dvocifreni su bili Haris Delalić sa 22, Milivoje Božović 17 i Ranko Križanović 11 poena.

Kod ekipe Igokea najefikasniji Marko Jošilo 18, Milan Vulić 16, Dalibor Ilić 12, Edin Atić 11 poena.

Košarkaši Čelika doživjeli su i šesti poraz u Ligi 6 za prvaka BiH, uz jednu pobjedu, a košarkaši Igokee ostvarili su šest pobjeda u šest odigranih utakmica Lige 6 za prvaka.

Tok utakmice:

Gosti su bolje i otvorili utakmicu, ali su se Zeničani iznenađujuće brzo vratili u meč i prvi period riješili u svoju korist 22:16. U drugoj četvrtini gosti ubacuju u brzinu više, te se vraćaju u meč i prelaze u vodstvo. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 39:43 za Igokeu.

U trećoj četvrtini velika borba, izabranici Josipa Pandže ne dopuštaju gostima da odu na veću razliku od sedam-osam poena razlike. Ipak sa dvije trice Marka Jošila u posljednjoj minuti trećeg perioda gosti odlaze na prednost od 61:72.

U posljednjoj četvrtini potpuno se raspala igra domaće ekipe, a gosti su to sjajno koristili i povećavali prednost iz minute u minutu. Na kraju možda i prevelika razlika kada se uzmu u obzir dešavanja u cijelom meču, ali domaći tim bez šireg rostera jednostavno nije mogao izdržati utakmicu u jakom ritmu.

Svi košarkaši iz rostera obje ekipe dobili su priliku da nastupe u današnjem meču.

Inače, ekipa Igokee je osvojila po 7 titula prvaka u prvenstvu i Kupu BiH (od 25.12.2018.godine Kup BiH se zove Kup „Mirza Delibašić“) i ovogodišnji je polufinalista ABA lige (eliminisani od Crvene Zvezde u polufinalu) i bila je veliki favorit u ovom susretu.

Košarkaši Čelika su otkrovenje sezone 2020/2021 u bh. košarci, nakon sjajnih igara u ligaškom dijelu sezone, kao povratnici u najviši rang bh.košarke nakon pet godina

Rezultati Čelika u Ligi 6:

Čelik – Igokea 74:99

Široki – Čelik 83:66

Čelik – Spars 56:71

Čelik – Borac 78:66

Leotar – Čelik 87:73

Igokea – Čelik 74:48

Čelik – Široki 70:85

Tekst E.Imamović

SJAJNU FOTOGALERIJU DONOSI VAM NAŠ JASMIN HADŽIĆ BLICKO

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno