Zenica

FOTO: Iftari za zeničke rudare

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

HO „MERHAMET“ MDD Regionalni odbor Zenica i ove godine realizuje akciju „Iftar“ u okviru koje se vrši priprema i podjela iftara za postače. Jedan dio iftara Merhametovi volonteri dostavljaju na kućne adrese starijim i bolesnim osobama, a koji su u stanju socijalne potrebe.

I ove godine iftari su pripremljeni za rudare Rudnika mrkog uglja „Zenica“. Pripremljeno je ukupno 120 iftara za rudare u pogonima u Raspotočju i Staroj jami. Jedan manji dio rudara u Raspotočju uspio je iftariti se vani, a većina rudara u Staroj jami iftarili su zajedno vani, a ispred “Merhameta” pridružio im se i član Upravnog odbora RO Zenica, gospodin Mustafa Bajramović.

Namirnice za pripremu ovih iftara obezbijeđene su iz vrijedne donacije našeg donatora koji želi ostati anoniman, te buregdžinice “Hamzić” i “Meggle”.

U pakovanju i podjeli iftara pomogli su vrijedni Merhametovi volonteri.

Ovim putem želimo se zahvaliti svima koji su na bilo koji način učestvovali i doprinijeli da se i ove godine obezbijede i realizuju iftari za rudare RMU Zenica.

Zaista nam je bila ogromna čast i zadovoljstvo pripremiti iftare za ove vrijedne ljude, koji svaki dan odlazeći na posao žrtvuju svoje živote, i na kraju radnog dana uvijek izlaze kao pobjednici.

“Merhamet” je na ovaj način želio ukazati na značaj teškog posla rudara i nadamo se da će se taj posao bolje vrijednovati i cijeniti.

RO Zenica i dalje nastavlja sa realizacijom akcije „Iftar“, te pozivamo sve one koji su u mogućnosti da nas podrže svojim donacijama u prehrambenim artiklima ili novčanim sredstvima, a koje se mogu dostaviti u Merhametovu kuhinju na adresi Radakovo, Ćire Truhelke 10 D ili uplatiti na račun broj 134 010 0000 19908.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno