Zenica

FOTO: Iftar u Ričicama, gost ambasador Indonezije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SINOĆ ORGANIZOVAN IFTAR U NASELJU RIČICE-ZENICA- NA IFTARU BIO PRISUTAN AMBASADOR REPUBLIKE INDONEZIJA ROEM KONO SA SARADNICIMA

AMBASADA REPUBLIKE INDONEZIJE, ASOCIJACIJA MOSTOVI PRIJATELJSTVA BiH, MZ RIČICE I DŽEMAT RIČICE, NA IFTARU BIO PRISUTAN AMBASADOR REPUBLIKE INDONEZIJA ROEM KONO SA SARADNICIMA, POSAĐENO DRVO PRIJATELJSTVA I ORGANIZOVANA MINI IZLOŽBA RADOVA DJECE IZ MEKTEBA RIČICE

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH ima mnogo prijatelja. Jedan od prijatelja je i Ambasada Republike Indonezije u BiH na čelu sa ambasadorom Roem Kono. Sa ambasadom Indonezije u BiH sarađujemo godinama, a zajednički nam je cilj jačanje naših prijateljskih veza-između Bosne i Hercegovine i Indonezije.

Sinoć smo zajedno organizovali iftar za postače iz naselja Ričice kod Zenice. Zahvaljujući dobroj saradnji sa mjesnom zajednicom Ričice i džematom Ričice iftar je odlično organizovan.

Ambasador Roem Kono je na iftar došao sa svojim saradnicima ( atašeima, savjetnicima), i na taj način nam ukazao veliku čast.

Na iftaru su bili prisutne porodice šehida, omladina, djeca iz mekteba, članovi džematskog odbora Ričice, komšije, efendije iz susjednih džemata. Na iftaru je bio prisutan u ime Vlade ZDK ministar pravosuđa i uprave Nebojša Nikolić. Takođe, na iftaru je bio i predsjednik Saveza samostalnog sindikata BiH Selvedin Šatorović.

Za goste iz Indonezije smo organizovali lijep program. Kod društvenog doma Ričice ambasador Roem Kono zajedno sa domaćinima je posadio drvo lipe gdje smo postavili i mermernu ploču sa imenom i prezimenom ambasadorom Indonezije u BiH.

Djeca iz mekteba džemata Ričice su zahvaljujući Sedin ef. Hiboviću nacrtala crteže sa motivima Indonezije i Bosne i Hercegovine koje smo postavili u dvorištu džamije Ričice. Crteže su djeca iz mekteba poklonila ambasadoru Roem Kono.

Poslije klanjanja akšam namaza u džamiji Ričice prešli smo u Društveni dom Ričice gdje smo organizovali iftar i prigodan ramazanski program u kojem su učešće uzeli članovi hora Ljubičica džemata Ričice i doajen sevdalinke Omer Kadrić koji živi u naselju Ričice. Takođe, jednu ilahiju izveo je Samir ef. Ahmić imam džemata Pehare.

Ambasadoru Roem Kono su uručeni i simbolični pokloni ( zahvalnica, plaketa Prijatelj BiH, prehrambeni proizvodi koje proizvode firme iz Ričica i Pehara i crteži djece iz mekteba džemata Ričice).

Želim se zahvaliti svojim prijateljima i komšijama koji su pomogli da se ovo prelijepo druženje u Mubarek Ramazanu organizuje u naselju Ričice. Hvala Arminu Okiću mladom doktoru koji voli svoje rodno mjesto i koji dao veliki doprinos. Hvala i predsjedniku MZ Ričice Nerminu Softiću koji je takođe dao veliki doprinos u organizaciji iftara. Sedin ef. Hibović je bio odličan domaćin i pomogao nam je u svakom pogledu. Hvala Edinu Porči, Samiru ef.Ahmiću, Muhamedu ef. Koliću, Muradu ef. Omiću, Adnanu Bošnjaku, Melihu Karanu, Ajdinu Softiću, Amaru Šišiću, Sanidu Muhiću, Muniru Jašareviću, Jasminu Softiću, Omeru Kadriću, horu Ljubičica, Adnanu Smajiću, Nihadu Ismalbegoviću, firmama Pekara Ditta, Mido d.o.o., Čoko fino, Salčinović d.o.o.

Mi idemo dalje ako Bog da.

Predsjednik Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH – Jasmin Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno