Info

FOTO: Iftar u povratničkom naselju Janja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

IFTAR U POVRATNIČKOM NASELJU JANJA (BIJELJINA) SUBOTA-06.04.2024.

ASOCIJACIJA MOSTOVI PRIJATELJSTVA BiH, SINDIKAT MEMUR-SEN, SAVEZ SAMOSTALNIH SINDIKATA BiH

UDRUŽENJE ZA AFIRMACIJU POZITIVNIH VRIJEDNOSTI OKSIGEN-JANJA I

BOŠNJAČKO KULTURNO-UMJETNIČKO DRUŠTVO MULA ALIJA SADIKOVIĆ-JANJA

Naši povratnici-heroji BiH zaslužuju svaki vid podrške a svakako da veliko povratničko naselje Janja kod Bijeljine zaslužuje poštovanje i naše prisustvo u svakom pogledu.

Do sada smo kao udruženje posjetili Janju pet puta kako kroz organizaciju iftara tako i kroz posjete i organizaciju kulturno-umjetničkih programa. Ovaj put smo došli sa uglednim gostima iz Republike Turske i Zenice.

Bilo je prelijepo sinoć u Domu kulture u Janji družiti se sa oko 260 postača uz iftar i prelijep kraći ramazanski program u kojem su učestvovali članovi hora iz Janje.

Na iftar su bili prisutni predsjednik sindikata državnih službenika Republike Turske Ali Yalcin i potpredsjednik Huseyin Oztürk. Sindikat ima preko 2 miliona članova i veoma je aktivan i uticajan u Republici Turskoj. Sindikat Memur-Sen je bio sponzor iftara.

Takođe, na iftaru je bio prisutan i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović koji ima odličnu saradnju i partnerske odnose sa sindikatom Memur-Sen i koji je mnogo pomogao da se ovaj iftar u Janji organizuje.

Moj prijatelj i jedan od domaćina Samir Baćevac (delegat u Vijeću naroda manjeg BH entiteta) zajedno sa svojim saradnicima odlično su se organizovali i pripremili prostor i program na vrhunskom nivou. Veliki broj volontera pomogao je da sve funkcioniše u najboljem redu.

Na iftaru je bio prisutan veliki broj zvanica od kojih je bio i gradonačelnik Grada Živinice Began Muhić, direktorica televizije TK Admira Bakić, potpredsjednik Gradskog vijeća Bijeljine Mustafa Gradaščević, glavni imam Medžlisa IZ Janja hafiz Omer ef.Camić, gradski vijećnici, ekipa televizije TK i mnogi drugi.

Televizija TK organizovala je javljanje uživo iz Janje i putem malih ekrana je prenijela lijepu atmosferu sa ovog bratskog iftara na kojem smo se lijepo družili tokom 27 sedme noći Mubarek Ramazana. Poslije iftara su se prisutnim postačima obratili gosti iz Turske, Živinice i Zenice. Predsjedniku sindikata Memur -Sen smo uručili plaketu “Prijatelj BiH” za veliki doprinos u jačanju prijateljskih veza između BiH i Republike Turske, i plaketu “Počasni član” Mostova Prijateljstva BiH za Selvedina Šatorovića. Domaćini su takođe uručili zahvalnice i prigodne poklone za goste koji su pomogli oko organizacije iftara.

Želim se zahvaliti svome prijatelju Salihu Dizdareviću na velikoj podršci i pomoći oko organizacije iftara, prijateljima Selvedinu Šatoroviću, Samiru Baćevcu, Mustafi Gradaščeviću, Admiru Hakanoviću, Sanidu Muhiću, Samiru Kubatu.

Mi idemo dalje ako Bog da. Večeras organizujemo novi iftar sa našim međunarodnim prijateljima.

Predsjednik Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Jasmin Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno