Info

FOTO: Iftar u herojskoj Žepi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ORGANIZATORI: ASOCIJACIJA MOSTOVI PRIJATELJSTVA BiH, RUMI DERNEĞI I MEDŽLIS IZ ŽEPA

SINOĆ SA POVRATNICIMA-HEROJIMA BiH

Mubarek Ramazan je prilika da se družimo i da pozitivno djelujemo. Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH već godinama posječuje povratnička mjesta. Poseban je osječaj posjetiti herojska mjesta kao što je Žepa i u Mubarek Ramazanu za postače organizovati iftar.

Mi smo sinoć zajedno sa našim prijateljem Hüseyin Murad Önal (predstavnikom udruženja Rumi Derneği), koji je mahsuz došao iz Holandije otputovali u Žepu, na samu granicu Bosne i Hercegovine i za 100 postača organizovali iftar.

Bila nam je velika čast družiti se sa povratnicima-postačima koji su došli iz nekoliko zaseoka Žepe da bi iftarili zajedno sa nama. Jedan dio iftara smo dostavili na kućne adrese jer stariji postači nisu bili u mogućnosti da dođu do džamije gdje smo organizovali iftar jer žive kilometrima daleko.

Odličan domaćin u Žepi bio nam je glavni imam Medžlisa IZ Žepa Elvedin ef. Selimović. Zajedno sa njim smo posjetili nekoliko lokacija iznad Žepe gdje smo od od Elvedin efendije saznali više o dešavanjima u Žepi tokom agresije na BiH i velike golgote stanovništva Žepe.

Atmosfera i raspoloženje na iftaru u džamiji u Žepi je bilo posebno sa našim majkama, očevima i omladinom koje nažalost nema mnogo.

Zajedno sa nama je putovao i veliki humanista Kenan Karić koji je za mlade polaznike mekteba uručio prigodne poklone.

Naš partner i sponzor iftara u Žepi je udruženje RUMI koje je veoma aktivno u Belgiji i Holandiji. Realizuju veliki broj humanih aktivnosti u Bangladešu, Palestini-Gazi, na području Balkana, Afrike.

Zahvaljujem se mojoj zeničkoj ekipi koja je doputovala iz Zenice i pripremila iftare za postače. Hvala Ramizu Burekoviću koji je za 7 sati vožnje koliko smo proveli u kombi vozilu vozio odlično i veoma sigurno. Hvala Kenanu Kariću, Nasiru Salčinoviću, Enesu Spahiću, Hamzi Afifi, Amiru Dehiću, Sanidu Muhiću.

Hvala Recep Sarisoyu i Hüseyin Murad Önalu-prijateljima iz udruženja RUMI na podršci i saradnji u organizaciji iftara za heroje iz Žepe.

Mi idemo dalje. Večaras zajedno organizujemo novi iftar ako Bog da.

Asocijacija Mostovi prijateljstva BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno