Zenica

FOTO: Iftar sa ambasadorom Azerbejdžana u Peharama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

IFTAR SA AMBASADOROM REPUBLIKE AZERBEJDŽAN VILAYET GULIYEVIM U OŠ “ALIJA NAMETAK”-PEHARE

ORGANIZATORI IFTARA: ASOCIJACIJA MOSTOVI PRIJATELJSTVA BiH, OŠ ALIJA NAMETAK, AMBASADA REPUBLIKE AZERBEJDŽAN U BiH

AMBASADOR VILAYAT GULIYEV POSADIO DRVO MIRA ( MASLINA) U DVORIŠTU ŠKOLE “ALIJA NAMETAK-PEHARE”

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH ima odličnu saradnju i prijateljske odnose sa Ambasadom Republike Azerbejdžan u BiH i institucijama Azerbejdžana prijateljske nam države.
Jedan od dokaza našeg prijateljstva i partnerstva jeste i organizacija iftara koji smo sinoć organizovali u holu OŠ “Alija Nametak” u naselju Pehare -Zenica. Na iftaru je bilo prisutno oko 130 postača-učenika naše škole, nastavnika, komšija, direktora osnovnih i srednjih škola iz Zenice, efendija iz susjednih džemata, prijatelja škole i Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH. Sponzor iftara bila je ambasada Republike Azerbejdžan u BiH.

Veliku čast nam je ukazao ambasador Republike Azerbjedžan Vilayat Guliyev koji je sa velikim brojem svojih saradnika došao na iftar u OŠ “Alija Nametak”. Za ambasadora Guliyeva smo prilikom dolaska organizovali i malu svečanost. U dvorištu škole smo pripremili mjesto gdje je ambasador Azerbejdžana posadio drvo mira-sadnicu masline. Takođe, smo pripremili mermernu ploču sa zastavom Azerbejdžana i imenom ambasadora koju smo postavili u blizini posađene masline.

Učenici škole su pripremili i likovne radove na temu prijateljstva BiH i Republike Azerbejdžan koje smo postavili u holu škole. Radovi koji su nacrtani od strane naših učenika su poklonjeni ambasadoru.

Poslije navedene svečanosti svi zajedno smo iftarili u lijepom raspoloženju. Naša škola je organizovala i kraći ramazanski program koji su pripremili nastavnici vjeronauke Heco Midheta i Kos Halid u kojem su učenici izveli nekoliko ilahija i recitacija na temu Mubarek Ramazana.

Za našeg uvaženog gosta i prijatelja ambasadora Guliyeva naši prijatelji pripremili su i simbolične poklone koji su mu uručeni. Na iftaru je bio prisutan i direktor NK Čelik Emir Čerim koji je ambasadoru uručio dres Čelika sa njegovim imenom. Ambasador je dobio na poklon i prelijepu sliku koju mu je uručila direktorica škole Dijana Čerim koju je nacrtao naš nastavnik likovnog Fetić Ruzmir koji je već poznat slikar sa reprezentativnom kolekcijom slika.

Kao dokazani prijatelj Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH, ambasador Guliyev dobio je i plaketu-POČASNI ČLAN” naše organizacije koje mu je uručio predsjednik Jasmin Imamović.

U ime Mostova Prijateljstva BiH, ambasador Azerbjedžana je uručio zahvalnicu našem prijatelju Omeru Porči velikom humanisti i čovjeku koji zajedno sa svojim sinom Edinom Porčom podržava naš rad godinama.

Na iftaru su bili prisutni i komesar policije ZDK Admir Gazić, predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović, pomoćnik ministra za pravosuđe i upravu ZDK Melih Karan, pomoćnik ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ZD Ermin Tabak, bivši član Federalnog parlamenta Jasmin Duvnjak, efendije iz džemata Ričice, Donja Gračanica i Gornja Gračanica, direktori osnovnih i srednjih škola i mnogi drugi.

Zahvaljujemo se direktorici OŠ Alija Nametak Dijani Čerim i njenim saradnicima na saradnji i velikom doprinosu u organizaciji ifatra, jer smo sve zajedno radili i po mišljenju prisutnih na iftaru i dobro uradili. Bilo je ovo prelijepo druženje prijatelja u Mubarek Ramazanu.

Mnogo hvala na pomoći i podršci i Sanidu Muhiću, Adnanu Bošnjaku, Salemu Hodžiću, Senadu Hrustanoviću, Aidi Ahmetspahić, Kenanu Kariću, Fehimu Beganoviću, Turbić Mirsadu, Imamović Zećiji, Muračević Mirnesi, Bašić Mirsadi, Heco Midheti, Kos Halidu, Fetić Ruzmiru, Elmi Skeledžiji, Nasiru Salčinoviću, Ameru Raziću.

Mi idemo dalje ako Bog da.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno