Zenica

Foto i Video: Pucnjevi i detonacije u Nemili

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U zeničkom prigradskom naselju Nemila, u krugu objekta Omladinskog naselja, danas je izvedena pokazna vježba pripadnika Jedinice policije za podršku i pripadnika Jedinice policije za sprječavanje narušavanja javnog reda i mira u većem obimu MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Tokom petnaestominutnih vježbi su simulirane situacije sprečavanja građanskih nereda, nereda huliganskih i navijačkih skupina prilikom održavanja sportskih takmičenja, te drugih vidova eskalacije nemira na javnim skupovima.

Na ovoj vježbi gosti su mogli vidjeti vidjeti jedan novi pristup specijaliziranih policijskih jedinica na kontroli mase, koji je rezultat intenzivnih obuka i obučavanja u proteklom periodu, a pokazana je i nova specijalistička oprema ovih jedinica, koja je ovoj pokaznoj vježbi dala jedan novi kvalitet. Pokaznoj vježbi su prisustvovali i predstavnici Projekta američke vlade za jačanje policijskih struktura ICITAP-a, kao i gosti iz drugih agencija.

Iako vježba, policija je uistinu napadana kamenjem, flašama i svjetlećim raketama, ali je i ona djelovala sa stvarnom opremom prema “negativcima”, u ovom slučaju svojim pripadnicima u civilu. tako su u nepunih petnaest minuta platoom odjekivale šok-bombe, “topovski udari”, letjele kamenice… Kako je sve izgledalo, pogledajte u foto galeriji.

[iframe width=”800″ height=”450″ src=”https://www.youtube.com/embed/aokTtHetX80?rel=0&controls=0&showinfo=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen]



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno