Zenica

FOTO: Humanost na djelu- Veterani NK Čelik i Udruženje sudija ZDK odigrali revijalni meč za Mirzu Šabića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je na stadionu Kamberovića polje u Zenici odigrana humanitarna nogometna utakmica između veterana NK Čelik i Udruženja nogometnih sudija ZDK i prijatelja. Meč je organizovan radi 25-godišnjeg Zeničanina i sudije Druge lige FBiH, Mirze Šabića, kojem je potrebna pomoć u liječenju.

Šabić je dijete Zenice, bivši omladinac i kapiten Čelika, te sudija, koji hitno treba u Tursku na pregled, odnosno dijagnozu za šta mu je u prvoj fazi potrebno oko 20.000 KM. Ovakve humanitarne utakmice u Zenici su uvijek bilo dobro posjećene, a tako je bilo i ovaj put.
Osim što su prisutni na stadionu došli da kupovinom karte pomognu u liječenju sugrađanina, došli su vidjeti i na terenu neke bivše igrače, majstore nogometa, te sudije, prijatelje, ali i neke od aktivnih nogometaša.

Za Čelik su nastupili: Aldin Džidić, Haris Hećo, Senad Brkić, Adnan Zahirović, Semir Sofić, Ekrem Bradarić, Daglas Numanović, Albin Biloglavić, Anes Kuduzović, Enes Kovačević, Adnan Šarić i drugi. S klupe ih je predvodio nekadašnji nogometaš Čelika, a kasnije sudija Besim Bajrambašić.

S druge strane za sudije iz ZDK i njihove prijatelje nastupili su: Mensur Hodžić, Benjamin Terzić, Amel Tuka, Adnan Alispahić, Mersid Bureković. Dino Dizdarević, Tarik Huzbašić, Damir Begić, Zerin i Damir Bajrambašić, Elvir Krehmić i mnogi drugi.

U veoma interesantnom meču sa dosta lijepih i atraktivnih poteza konačni rezultat na kraju bio je 4:4.

Svakako lijep gest svih Zeničana koji su danas odlučili da dođu na stadion i kupovinom ulaznice pomognu svome sugrađaninu, koji je bio nekadašnji nogometaš, a sada sudija i kojem je pomoć prijeko potrebna.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno