Zenica

Foto: Humanitarna trka sa Amelom za Ajdina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Robnoj kući “Bosna” u Zenici večeras je održana humanitarna akcija, trka za život Ajdina Žigonje, u kojoj su učestvovali zenički mališani i bh. atletičar Amel Tuka. Humanitarnoj akciji odazvao se veliki broj mališana koji su učešćem u utrci protiv Amela Tuke i novčanim donacijama željeli pomoći u liječenju petogodišnjeg dječaka. Ajdinu je dijagnosticiran rascjep kičmene moždine, a svako pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja može dovesti do trajne nepokretnosti.

U proteklih nekoliko sedmica u Zenici su organizovane brojne humanitarne akcije, a za njegovo liječenje na klinici Acibadem u Turskoj potrebno je 21.250 dolara, bez troškova smještaja i prijevoza. Ajdinova porodica nije u mogućnosti prikupiti potrebni novac. Ajdinov otac Elvis Žigonja je istakao da je do sada prikupljeno tek pola novčanih sredstava koja su potrebna samo za operaciju, bez troškova smještaja i prijevoza.

“Zaista su se svi digli i svojim učešćem i organizovanjem akcija pomažu nam da prikupimo novac za Ajdinovo liječenje i nemam riječi da im se svima zahvalim. Do sada smo sakupili oko 26.000 KM, što je oko pola novca za samo operaciju. Nadamo se da ćemo uz pomoć humanitarnog broja i ostalim akcijama prikupiti potrebna sredstva. Zaista, Amel je u direktnom razgovoru sa mnom rekao da što god bude trebalo, a što on bude mogao pomoći, da će izaći u susret i na tome sam mu zahvalan”, kazao je Elvis.

Nakon dva kruga trke u kojoj je pobijedila humanost i sreća, sa nadom da će uskoro sa njima svima trčati i Ajdin koji večeras nije mogao prisustvovati druženju, obratio se i bh. atletičar.

“Svi smo se od samog početka uključili i drago mi je da sam mogao da pomognem svojim učešćem pomoći ovom dječaku. Pozivam sve sugrađane i građane BiH da se odazovu i pomognu i da još jednom pokažemo da smo u ovome posebni. Imao sam priliku upoznati Ajdina, vozili smo se i autu, radi se o jednom pozitivnom dječaku uprkos problemima koje ima. Oduševila me njegova pozitiva i vjerujem da će se ovo završiti kao jedna dobra priča”, zaključio je Tuka. Ajdinu možete pomoći i uplatom na žiroračune:

Za uplate iz BiH (INTESA SANPAOLO BANKA), Račun banke 154-001-00000019-10 Broj tekućeg računa 915791Z1Z66413.

Za uplate iz inostranstva (INTESA SANPAOLO BANKA) Obala Kulina Bana 9A 71000 Sarajevo
PRIMATELJ: Žigonja Ajdin Reisa Čauševića 11
IBAN:BA391542019991579154 
SWIFT:UPBKBA22

Humanitarni broj za pomoć Ajdinu Žigonji: 090/291-015 (cijena poziva 2 KM + PDV)

tekst: Elmedin Mehić-Klix.ba / foto galerija: Jasmin Hadžić

Više na

Posted by Zenicablog on 4. oktobar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno