Zenica

FOTO: Humanitarna akcija za porodicu Čivić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Humanitarna akcija za porodicu Čivić- Inspirisani već odavno dokazanom humanošću građana Zenice i vjerom da, ukoliko nešto jako želimo, da ćemo to zaista i ostvariti odlučili smo organizovati društveno koristan projekat sa jednim ciljem – pomoći porodici Čivić.

Inače, Amra Čivić je korisnica stalne novčane pomoću u iznosu od samo 146,90 KM. Činjenica da porodica nema drugih izvora primanja niti imovine dovela nas je do zaključka da je egzistencijalna situacija Amre i njene porodice zaista teška.

Troje Amrine djece se školuje, a novčana pomoć koju primaju nije dovoljna ni za hranu i režije, kao ni za potrebe školovanja djece i nabavku ostalih stvari koje su im potrebne.

Osnovna ideja projekta jeste da mladi svojim talentima naslikaju, odsviraju ili otplešu bolju budućnost jedne porodice. Sa druge strane, samim događajem širimo svijest o višestrukoj važnosti kulture, muzike, plesa i sporta.

Pored dnevnih aktivnosti koje uključuju okupljanje mladih slikara i fotografa, plesača, momaka iz poznate navijačke grupe “Robijaši”, a planiran je i after party koji će ponovo okupiti sve mlade ljude na jednom mjestu.

Aktivnosti i njihov vremenski raspored

Prvi dio dešavanja održan je u periodu od 12:00 do 14:00 na platou ispred caffe slastičarne „Korzo“ i uključuje nastupe svirača, slikara, plesnih grupa, momaka poznate navijačke grupe “Robijaši”, a najavljujemo da će bh. sportska zvijezda Amel Tuka na svojevrstan način dati doprinos cjelokupnom dešavanju.

Organizator ovog dešavanja ističe da je isti nastao pod okriljem projekta „Partycooler“ gdje je kao zadatak dobio da osmisli nešto društveno korisno, a poučen akcijama koje je radio za Ajdina Žigonju, kroz ovaj projekat je nastavio davati primjer duštveno odgovorne mlade osobe u našem društvu.

Također, dugogodišnje iskustvo iz „Movie club“ – a u njemu je probudilo ponovnu želju za dobrom zabavom pa se odlučio i za pomenuti afrerparty. Posao Partycoolera u našem gradu je čini se vrlo dobro obavljen a treba Zenica, Sarajevo, Mostar, Tuzla i Banja Luka.
Na samom kraju ne smijemo zaboraviti uputiti riječi zahvalnosti kolektivu Radio Active za nesebičnu podršku u realizaciji projekta kao i ustupljen medijski prostor.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno