Zenica

FOTO: Hiljade mališana iz cijele BiH stiglo u Zenicu na 10. Dječiji festival

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U gradskoj areni “Husejin Smajlović” a u organizaciji Instituta Yunus Emre danas je održan 10. Dječiji festival kojem je prisustvovalo nekoliko hiljada dječaka i djevojčica iz cijele Bosne i Hercegovine.

Organizatori su za djecu pripremili bogat kulturno-umjetnički program koji je pored narodnih igara, dječijih pjesama i igrokaza uključivao i koncert bh. muzičara Amela Ćurića.

Pored djece iz Bosne i Hercegovine, kao specijalni gosti današnjoj manifestaciji su prisustvovali i mališani i vršnjaci iz Turske koji dolaze iz regija pogođenih zemljotresom. Također, gosti manifestacije su bili i pripadnici Gorske službe spašavanje Zenica koji su učestvovali u akciji spašavanja u Turskoj.

Institut Yunus Emre tradicionalno već godinama organizuje Dječiji festival u okviru programa „Moj izbor je turski“. Turski jezik se izučava kao izborni predmet u državnim školama širom BiH od školske 2011/12. godine.

Danas, u ovom projektu učestvuje oko 6.200 učenika, dok je priliku da uči turski jezik u školama do sada imalo preko 15.000 učenika.

Na manifestaciji su se obratili predstavnici Instituta Yunus Emre, gradonačelnik grada Zenice Fuad Kasumović i ambasador Republike Turske Sadik Babur Girgin.

Nakon govora, zvanice iz cijele Bosne i Hercegovine su najboljim učenicima koji su osvojili nagrade dodijelili iste, nakon čega je počeo kulturno-umjetnički program.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno