Zenica

FOTO: Hafiz Ammar Bašić gostovao na završnom programu manifestacije “Želja za Resulom” u dvorani Bilmišće

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tradicionalna, dvadeset i prva manifestacija “Želja za Resulom” završena je u subotu, 30. septembra 2023. godine, posebnim programom pod nazivom “Poslaniče, djelima te slijedimo”. Programu u Sportskoj dvorani Bilišće prisustvovao je veliki broj muslimana i muslimanki, a uz hor imama Medžlisa Islamske zajednice Zenica, prisutnima se nadahnutim predavanjem obratio hafiz mr. Ammar ef. Bašić.

Hafiz Bašić je govorio o karakterističnim slučajevima iz sire Muhameda, a.s., a koji u svakom vjerničkom srcu bude želju za Resulom. Posebno se osvrnuo na Kur’anske ajete u kojima je Muhamed, a.s., poimenično spomenut u Kur’anu ističući to da svaki kontekst i redolijed u Kur’anu ima svoju svrhu i smisao.

Impresivnom posjećenošću ovog programa, lijepom atmosferom i aktuelnim predavanjem hafiza Bašića, završena je ovogodišnja manifestacija “Želja za Resulom” u nadi da smo ovom svečanošću dali naš doprinos vjerničkoj radosti zbog rođenja najodabranijeg Božijeg poslanika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno