Info

FOTO: GSS Zenica – podsjećanje – godišnjica zemljotresa u Turskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na današnji dan prisjećamo se strahote koja je prošle godine zadesila Tursku i Siriju.

Zemljotres epskih razmjera zavio je područje jugoistočne Turske i zapadne Sirije u tugu i uništenje, ali usred tamnih oblaka sijalo je svjetlo humanosti.

Članovi Gorska služba spašavanja Federacije BiH, hrabro i nesebično, zaputili su se u Tursku, donoseći nadu i pomoć u najtežim trenucima.

Nisu se pokolebali pred opasnostima, nisu oklijevali čak ni kad su se suočili s nedostatkom podrške od strane vlasti, nisu mislili na svoje bližnje, na svoje poslove, na egzistenciju u budućnosti.

Njihova žrtva, njihova hrabrost – to je istinski primjer čovječnosti.

U tom mračnom času solidarnost kao svjetionik nade, pokazala je i naša stanica u sklopu GSS Federacije BiH, kao i ostale stanice iz BiH, Federalna Uprava Civilne Zaštite i Civilna zaštita Republike Srpske zajednički pruživši skromnu, ali dragocjenu pomoć, dijeleći teret tuge sa onima u nevolji.

I dok su ruševine prijetile da prekriju svaku nadu, Turska država i spasioci su pokazali izuzetnu spremnost. Njihovi stručni i obučeni spasioci, zajedno s herojima iz drugih zemalja, hrabro su se borili s razornim posljedicama, spašavajući živote i vraćajući vjeru u čovječanstvo.

Danas, dok se sjećamo ovih događaja, neka naša molitva bude s onima koji su pretrpjeli gubitke i s onima koji su hrabro stali u odbranu života.

Također, neka nam ova tragedija bude podsjetnik da je solidarnost temelj na kojem se izgrađuje bolji svijet.

Jer ne smijemo zanemariti ni činjenicu da se i naša BiH nalazi na trusnom području i da je moguće da nas zadesi slična katastrofa.

Međutim činjenica da nemamo, odnosno imamo mali broj spremnih ljudi za pružanje pomoći u zemljotresima, koji su gorski spasioci i članovi Gorskih službi spašavanja, govori o nebrizi i mačehinskom odnosu vlasti prema njima, ali i veliki razlog da se zapitamo.

#GSSZenica #GSSFBiH #Türkiye #earthquake



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno