Politika

FOTO: Gradonačelnik povukao Prijedlog budžeta za 2017., od 1.4. Grad Zenica neće moći normalno funkcionirati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Gradonačelnik povukao Prijedlog budžeta za 2017., od 1.4. Grad Zenica neće moći normalno funkcionirati – Sjednica Gradskog vijeća Zenice prekinuta je nakon šest sati od početka, a da nije usvojen nijedan bitniji akt ili odluka. Posljedica je toga odluke Gradonačelnika Fuada Kasumovića da uoči same 3. tačke – usvajanja Prijedloga budžeta, povuče svoj prijedlog, jer je upućeno šesdesetak amandmana i prijedloga izmjena, o kojima bi se trebali izjasniti vijećnici.

Gradonačelnik je vijećnicima parlamentarnih staranaka poručio da će on “gradom rukovoditi bez njih”, te da će budžet “usvojiti na ovaj ili onaj način”. Ono što je sigurno jeste da od 1. aprila Grad Zenica zbog neusvajanja budžeta dolazi u vrlo nezavidnu situaciju, jer neće biti moguće plaćanje računa, usluga, ali i plaće za nekoliko stotina budžetskih korisnika. Istina, dio njih već je osjetio “gnjev nadležnih”, jer i pored Odluke o privremenom finansiranju nije bilo uplata u protekla tri mjeseca, kao što je to slučaj sa predviđenih, a neisplaćenih 96.000 KM za tri mjeseca poslovanja kolega sa RTV Zenica.

Sjednica je iza 16 sati prekinuta, jer je većina vjećnika napustila salu, smatrajući da se ne može raspravljati bilo o čemu ako se zna da za nešto više od 24 sata ističe rok važnosti Odluke o privremenom finansiranju. poručili su da će se vratiti u salu kad se ponudi novi ili ponovi aktuelni prijedlog budžeta od strane Gradonačelnika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno