Ljudi

FOTO: Gradonačelnik Kasumović uručio Zahvalnicu policijskom komesaru ZDK Semiru Šutu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Gradonačelnik Kasumović uručio Zahvalnicu policijskom komesaru ZDK Semiru Šutu- Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je primio policijskog komesara Zeničko-dobojskog kantona Semira Šuta.

Policijski komesar ZDK Semir Šut upoznao je gradonačelnika Fuada Kasumovića o stanju bezbjednosti u gradu Zenica od 2014. godine, od kada je komesar Šut preuzeo ovu funkciju.

Naglasio je kako podaci iz 2013. godine govore da je u Zenici izvršeno ukupno 1645 krivičnih djela, dok je taj broj u 2020. godini iznosio 892, što je za 45 posto manje krivičnih djela.

Kada su u pitanju krivična djela teške krađe, ta djela smanjena su za 50 posto u odnosu na 2013. godinu.

Policijski komesar ZDK Semir Šut je kazao da je situacija po pitanju poštivanja javnog reda i mira u Zenici zadovoljavajuća.

Također u Zenici je smanjen broj saobraćajnih nezgoda sa 1792 na 1174 koliko je zabilježeno u 2020. godini.

Prilikom susreta gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uručio je Zahvalnicu policijskom komesaru ZDK Semiru Šutu za profesionalno obavljanje dužnosti komesara i nesebično zalaganje da Zenica i Zeničko-dobojski kanton postanu sigurno mjesto za život svih građana.

U ime Grada Zenica i u svoje lično ime sam htio izraziti poštovanje policijskom komesaru ZDK Semiru Šutu. Njegov rad podržava više od 90 posto građana Zenice. Na današnjem sastanku komesar Šut izvijestio me o poboljšanju stanja bezbjednosti u gradu Zenica, od 2014. godine do danas. Ostao sam i više nego pozitivno iznenađen kada sam saznao da je situacija za pedeset posto bolja nego što je bila prije dolaska na ovu funkciju gospodina Semira Šuta“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Gradonačelnik je istakao: „Nažalost politika se umiješala u rad ovog potvrđenog profesionalca. Određene penzionere vraćaju na funkcije, iako su za obavljanje svojih dužnosti, krivično gonjeni i kažnjeni. Policijski komesar ZDK Semir Šut ima najbolje rezultate u državi kada je u pitanju ova dužnost, a njega žele penzionisati. To je porazno za mene kao gradonačelnika, a siguran sam i za građane Zenice“.

Na pitanje novinara šta mu znači priznanje Gradske uprave Zenica i gradonačelnika Fuada Kasumovića policijski komesar ZDK Semir Šut je naveo:

Svako priznanje obraduje čovjeka, pa tako i ovo iz Grada Zenice. Uvijek me raduje činjenica da su prepoznati naši rezultati i sve ono što smo do sada činili kako bi se naši građani osjećali bezbjednije. Shodno svojim zakonskim pravima i obavezama upoznao sam gradonačelnika Fuada Kasumovića o rezultatima rada policijskih službenika, posebno na području Zenice. Razgovarali smo i o zajedničkim projektima, kao i potrebama grada i građana Zenice za dodatnim angažmanom policijskih službenika. Jedna od tema bile su izmjene Zakona o unutrašnjim poslovima ZDK“.

Policijski komesar ZDK Semir Šut je dodao da svoje radne obaveze izvršava u skladu sa zakonskim propisima, vodi uspješne policijske akcije i poštuje zakonita rješenja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno