Biznis

Foto: Gradnja prve dvije lamele Makova na Crkvičkom brdu pri kraju, uskoro useljenje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Gradnja prve dvije lamele Makova na Crkvičkom brdu pri kraju, uskoro useljenje  – Lamele A i B stambenog kompleksa “Makovi” u Zenici do kraja jula otvorit će vrata za prve stanare koji su kupili stanove u jednoj od najljepših zgrada u Zenici sa pogledom na panoramu grada.

Radovi na izgradnji prve zgrade koja obuhvata lamele A i B počeli su u maju prošle godine, a dinamika radova je izvođačima išla na ruku tako da se po planiranom, godinu dana poslije, očekuju i prva useljenja.

Lamela A prve stanare bi trebala primiti do kraja mjeseca, dok bi radovi u Lameli B trebali biti gotovi do kraja jula kada bi svi stanovi bili useljivi.

Radove na izgradnji kompleksa Makovi izvode tri zeničke firme Arel Zenica, Almy Zenica i Grading KGM Zenica. “Makovi” predstavljaju savremeni koncept stanovanja prilagođen potrebama modernog načina života.

Ispred firme Almy Zenica za Klix.ba govorio je Almir Begić koji je kazao kako su stanovi skoro rasprodati, a da su najčešći kupci mladi bračni parovi.

“Planirano je da sa 10. ili 15. julom bude zvanično useljenje u Lamelu ‘B’ gdje je prodano do 70 posto stanova srednje veličine od 45 do 55 metara kvadratnih. Ostali su uglavnom stanovi preko 70 metara kvadratnih i do 30 metara kvadratnih. U suštini dosta je mladih bračnih parova kupilo stanove ili ljudi koji su do sada živjeli kao podstanari pa su odlučili sredstva koja izdvajaju za režiju i iznajmljivanje stanja usmjeriti kao ratu kredita za svoj lični stan”, kazao je Begić.

Cijena kvadrata stana iznosi od 1.500 do 1.600 KM sa uračunatim PDV-om. Cijene stanova: od 25 do 31 m2 – 1.600 KM/m2, od 31 do 42 m2- 1.550 KM/m2 te od 42 m2 do 100 m2 – 1.500 KM/m2.

“Trenutno smo počeli raditi na Lamelama C i D, planirani rok gradnje je godinu dana, ali mislim da će brže bii završene jer se radi o manjim objektima nego što su prve dvije lamele. Mislim da je ovo odličan projekat i za Zenicu jer kada se sve završi bit će zaista jedini ovakve vrste u gradu”, dodao je Begić.

Predstavnik kompanije Arel Zenica Asim Kaknjo za Klix.ba je kazao da je do sada u Lameli A prodano 85 posto stanova.

“Već 17. juna planiramo tehnički prijem gdje će Lamela A biti završena sa ukupno 85 posto prodanih stanova. Ostali su još manji stanovi do 30 kvadratnih metara, a već imamo rezervacije za Lamelu C”, kazao je Kaknjo te dodao da su do sada kupci dali samo pozitivne ocjene i da se u stanovima nalaze proizvodi od najkvalitetnijih proizvođača u Evropi.

Stambeni kompleks “Makovi” lociran je na Crkvičkom brdu odakle se prostire pogled na panoramu grada iznad gradske buke i smoga.

Stanovi su projektovani u skladu sa zahtjevima tržišta, a svaki stan je maksimalno iskorišten te ima svoj balkon ili lođu. Garaža, bašte, lift, velike staklene plohe i upotreba savremenih materijala čine ovaj kompleks jednim od najmodernijih u Zenici.

Tekst: E.Mehić / Klix

foto galerija u tekstu i naslovnica: Zenicablog

foto galerija ispod teksta: E. Mehić

 

 

..



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno