Biznis

FOTO: Građevinskim radovima i izgradnjom novih objekata Poslovna zona Zenica 1 dobiva novi izgled

FOTO: Građevinskim radovima i izgradnjom novih objekata Poslovna zona Zenica 1 dobiva novi izgled – Nakon što su Grad Zenica i Agencija ZEDA proveli brojne različite aktivnosti na uređenju Poslovne zone Zenica 1 i stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta (izgradnja saobraćajnica, izgradnja komunalne infrastrukture, rekonstrukcija javne rasvjete, postavljanje videonadzora i signalizacije, hortikulturno uređenje i parcelizacija) investitori su prepoznali Zonu kao odličnu priliku za investiranje i početak ili pak nastavak i proširenje poslovanja.

Danas u Zoni posluje više od 90 privrednih subjekata i na taj način Zona postaje mali grad preduzeća.

U proteklom periodu provedeno je 5 parcelizacija koje su imale za cilj da omoguće prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta putem licitacije. To je značilo smanjivanje velikih parcela koje su u vlasništvu Grada Zenice i pretvaranje u više manjih parcela koje su pogodne za izgradnju poslovnih objekata MSP.

U posljednje dvije godine, 37 parcela je prodato, a 34 privredna subjekta su postali vlasnici. Ovim se stvaraju preduslovi za otvaranje novih preduzeća, proširenje postojećih, te se omogućava otvaranje novih radnih mjesta.

Ako danas posjetite Poslovnu zonu Zenica 1, vidjećete da su u toku brojni građevinski radovi i izgradnja poslovnih objekata. Kamioni, bageri, ravnanje i čišćenje parcela, mikseri, pijesak, mješalice, cigle, elementi, armaturne žice i izgradnja poslovnih objekata pokazuju Poslovnu zonu Zenica 1 iz drugog ugla. Nova slika dobit će se tek kada se i ova preduzeća usele u nove objekte i započnu poslovanje.

Iz mjeseca u mjesec, Poslovna zona Zenica 1 se razvija i postaje sve atraktivnija za ulaganje i poslovanje. Grad Zenica i Agencija ZEDA već planiraju nove aktivnosti na izgradnji novih saobraćajnica kako bi omogućili novu parcelizaciju i time stvorili još jednu priliku za nove investitore koji su već dostavili pisma interesa za kupovinu neigrađenog građevinskog zemljišta što znači još novih preduzeća i još novih radnih mjesta.

#Zenica #pozitivne #poslovne #priče #razvoj #privreda #ekonomija #biznis #MSP  #ZEDA #Grad_Zenica #Poslovna_Zona_Zenica1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem