Zenica

FOTO: Građani Zenice pokazali humanost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Obavještavamo javnost da je u akciji prikupljanja pomoći, koja je organizirana na Univerzitetu u Zenici prikupljena značajna količina pomoći, koja je prešla sve granice očekivanja. Prvi kamioni sa prikupljenom pomoći krenuli su već danas u 9.30 sati sa Univerziteta u Zenici.
Budući da smo popunili sve svoje kapacitete, obavještavamo građane Zenice i sva udruženja koja žele učestvovati u slanju humanitarne pomoći da mogu dostaviti svoje pakete u prostorije Instituta „Kemal Kapetanović“ najkasnije u utorak, 14. 2. 2023. godine do 15.00 sati.
Građani koji žele pomoć dostaviti nakon 14. 02. 2023. godine, to mogu uraditi do petka, 17. 02. 2023. godine. Napominjemo da se u tom periodu može dostaviti isključivo sljedeće: deke, posteljine, vreće za spavanje, pelene za djecu i odrasle, hrana za bebe, higijenski setovi za žene i grijalice.
Građani Zenice i Zeničko-dobojskog kantona još su jednom položili ispit iz humanosti, i to najvišom ocjenom. Uz podršku i pomoć rektora Univerziteta u Zenici prof. dr. Jusufa Durakovića, studenti i osoblje Odsjeka za turski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći za žrtve razornih zemljotresa u Republici Turskoj. Također, zaposlenici Univerziteta u Zenici prikupljaju i novčanu pomoć za žrtve zemljotresa.
Zahvaljujemo se svima koji su nam pružili podršku i pomoć u realiziranju ove akcije, a posebno se zahvaljujemo studentima Odsjeka za turski jezik i književnost, zaposlenicima Univerziteta u Zenici, te vrijednim mladićima iz KUD „Mošćanica“.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno