Biznis

FOTO: Grad Zenica i Alba potpisali ugovor o nastavku saradnje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Grad Zenica i Alba potpisali ugovor o nastavku saradnje – Gradska uprava i kompanija ALBA CEE Holding GmbH Berlin danas su u Mmaloj sali Gradske uprave Zenice potpisali ugovor o nastavku dugoročne saradnje u oblasti pružanja komunalnih usluga. Saradnja je uspostavljena davne 1998. godine, a s ovim ugovorom se produžuje i na narednih dvadeset godina.

Sekretar Gradske uprave Selver Keleštura je istakao zadovoljstvo ovim ugovorom i smatra da je na duži period riješen jedan od najvažnijih problema svakog grada.

“Nakon pregovora sačinjen je nacrt ugovora, zatim javna rasprava i na kraju je saglasnost dalo Gradsko vijeće i danas smo tu na potpisivanju ugovora. Iz ove nove saradnje imamo zajedničke ciljeve, da Zenica bude još čišći grad i mi smo jedan od rijetkih gradova koji ima kompletan centar za upravljanje otpada.”

Delegaciju Albe su predstavljali direktor Alba Zenica Damon Karić, direktor Alba BiH Vlado Jerkić i komercijalni direktor ALBA CEE Holding GmbH Berlin Maciej – Lukasz Makrutzki.

“Posljednje dvije godine su bile jako intenzivne jer smo se bavili pripremama za nove djelatnosti i novi ugovor. Pregovori nisu bili laki, ali mi je drago da smo došli do potpisivanja. Tako da sada imamo svi zajednički cilj da grad Zenicu učinimo što zelenijim gradom i hvala Gradskoj Upravi i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, dodao je Maciej – Lukasz Makrutzki.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno