Ostali sportovi

FOTO: Gostujuća pobjeda MNK „Neimari“ protiv MNK „Novi Travnik“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 11 kolu Prve futsal lige FBiH, grupa 1, četvrto kolo drugog dijela sezone, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bili su danas na gostovanju kod ekipe MNK „Novi Travnik“.

Igrano je u SD Nova Bila od 13 sati pred oko 60 gledalaca.

Zasluženu pobjedu u ovom meču ostvarila je gostujuća ekipa MNK „Neimari“.

Rezultat: MNK „Novi Travnik“ – MNK „Neimari“  2:4  (0:1);

Kretanje rezultata i strijelci:

0:1 Amar Šišić u 20′, 1:1 Ibrahim Duvnjak u 21′, 1:2 Alija Bajrić u 29′, 1:3 Sulejman Salkić u 31′, 2:3 Alija Čakić u 38′, 2:4 Alija Bajrić u 38′;

Prvi sudija bio je Adnan Merdanović, drugi Denijal Jamaković, a delegat Admir Smajić (svi iz Sarajeva);

Sastav ekipe Neimari:

Mirzad Kozlić (golman), Seldin Zatagić (cap), Sulejman Salkić, Mahir Karić, Amar Šišić, Samir Spahić (golman), Amir Baručija, Elmin Zatagić, Faik Selman, Alija Bajrić, Amar Vehabović, Ehliman Pašalić, Emin Husejnović. (Trener Enes Kovačević, predstavnik kluba Mirko Čampara);

Tok utakmice:

U prvom poluvremenu vidjeli smo samo jedan pogodak i to u samom finišu, u 20.minuti, kada je strijelac za goste iz Zenice, MNK Neimare, bio Amar Šišić. On je iskoristio loše izveden aut domaćih igrača, „presjekao“ loptu i u solo akciji predriblovao jednog igrača, te matirao domaćeg golmana za vođstvo Neimara od 0:1. Ovo je bio i rezultat nakon prvih 20 minuta.

U prvoj minuti drugog poluvremena domaći igrači Novog Travnika su uspjeli da izjednače rezultat na 1:1, a strijelac je bio Ibrahim Duvnjak, koji se ubacio između golmana i jednog igrača Neimara nakon odličnog dodavanja iz auta i iz blizine ubacio loptu u gol. Domaći su odolijevali napadima Neimara do 29′, a tada gol za Zeničane postiže Alija Bajrić za novo vođstvo od 1:2. Neimari ubrzo postižu i treći gol, u 31′, preko Sulejmana Salkića i rezultat je 1:3. Tri minute do kraja utakmice domaći smanjuju rezultat na 2:3, u 38′ preko Alije Čakića. U istoj, 38′ minuti, pobjedu Neimarima potvrđuje svojim drugim golom, Alija Bajrić za konačnih i zasluženih, 2:4.

U ekipi Neimara danas nisu bili u rosteru dvojica standardnih igrača, Anel Dedič i Erdin Ramić.

Nakon 11. kola, prvi na tabeli su zenički „Neimari“ sa 27 bodova, gol razlika 63:28 i omjerom od devet pobjeda i jedan poraz.u Žepču.

U narednom 12.kolu zenički Neimari su domaćini ekipi MNK Žepče, ekipe od koje su doživjeli jedini poraz u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Parovi 11.kola

Nova Bila: Novi Travnik – Neimari 2:4

Sarajevo: Futsal Željezničar – Vitez (18h)

Goražde: Drina – Centar (18h)

(Slobodna ekipa Žepče)

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno