Zabava

FOTO: Glasajte za sugrađanku Kanitu Ćejvan – festival “I djeca znaju pjevati”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Glasajte za sugrađanku Kanitu Ćejvan – festival “I djeca znaju pjevati”  – Glasanje za vaše favorite je počelo! U nedjelju, 18. decembra u sarajevskoj Skenderiji održati će se Novogodišnji dječiji koncert “I djeca znaju pjevati”. Riječ je o projektu koji je osmišljen za izbor najboljih pjevača i pjevačica uzrasta od 6 do 15 godina.

Audicije su održane u raznim gradovima u svim Robot centrima u BIH. Konkurencija je velika, stoga već sada možete glasati za talentirane mališane (brojeve za glasanje možete pogledati u video snimcima ispod).

Na finalnoj večeri novogodišnjeg sarajevskog koncerta “I djeca znaju pjevati” koji će se desiti 18. decembra u Skenderiji za pobjedu i odlazak u “Disneyland” borit će se Manuela Ševo, Elena Pavlović, Lejla Mlivo, Aida Bostan, Merjem Bašimanović, Amila Memić, Nejra Brka, Ćejvan Kanita, Vedin Mustafić, Ibor Vantić Tanjić, Faris Parić, Medina Mešić, Miloš Samardžić, Jana Mrdić, Katarina Jeftić, Hana Bužimukić, Sara Vojić, Jovana Šobot, Iman Midžić, Ema Oputar, Ajdin Vranešić, Nejra Hamzić, Ana Marija Vasiljević, Uma Šabanović i Adi Vatrić.

Jedina predstavnica iz Zenice je Kanita Ćejvan. Kako istiću njeni ukućani, svi očekuju podršku sugrađana. Kanita ima deset godina i ide u 5. razred u OŠ “Meša Selimović”. Odlična je učenica.

– Kao majka sam tu njenu ljubav prema pjevanju osjetila i prepoznala još od njene treće godine kada je pjevušila pjesmice iz crtanih filmova, koji su tada bili aktuelni. Više voli pjevati pjesme na engleskom jeziku, jer isto tako voli engleski jezik. Pjevala je na priredbama koje su se održavala u vrtiću, a kasnije na priredbama koje su njeni učitelji priređivali za nas roditelje, a takođe i u školskom horu. Nikad se nije prijavila na neki veći projekat. Na moj nagovor se prijavila na audiciju za projekat koji organizuje Maximum music studio na celu sa gospodinom Jasminom Mangafićem, kaže njena majka Edina.

Audicije su održane u osam gradova širom naše BiH, a Kanita je izabrana u Zenici, 16. oktobra.

Finale je 18.12. u Sarajevu u Skenderiji s početkom u 20:15. Projekat je zamišljen kao mali Eurosong. Tu noć će pjevati 25 kandidata nakon čega će stručni žiri, ali i gledatelji koji budu glasali odlučiti pobjednika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno