Naše

FOTO GALERIJA+VIDEO: Humane zvijezde i Veterani Čelika igrali za Ajdina i Vedada

Više od 1.500 gledatelja u zeničkoj Areni posmatralo je je zanimljiv nogometni meč između selekcije “Humanih zvijezda” i veterana NK Čelik. Zenicablog vam je priredio, za one koji nisu bili, ali i sve iz Arene, veliku foto galeriju i video početka i kraja susreta, kojeg smo prenosili LIVE.

Utakmica je igrana za devetogodišnjeg Ajdina Žigonju, koji je rođen s dijagnozom rascjepa kičmene moždine, a operativni zahvati urađeni na tlu BiH nisu donijeli napredak u njegovom oporavku. Vedad Hadžić, petogodišnji je dječak, kojem je nedavno odstranjen tumor na mozgu, a njegovo zdravstveno stanje još nije u optimalnom stanju.

Humane zvijezde, na čijoj su klupi sjedili bivši selektor bh. reprezentacije Fuad Muzurović, košarkaški reprezentativci Samir Avdić i Ivan Opačak te nogometni reprezentativci Elvir Bolić, Almir Turković… na terenu su predvodili najbolji bh. atletičar Amel Tuka i bivši kapiten bh. reprezentacije Vlatko Glavaš.

– Drago mi je da sam jedan od ljudi koji mogu pomoći u ovakvim akcijama. Rado se odazovem na sve akcije, a pogotovo kada se radi o mojim sugrađanima. Hvala i svim ljudima koji su večeras došli da podrže ovu akciju i zaista mi je bila čast družiti se sa bivšim reprezentativcima, ljudima koji su donosili mnogo radosti za našu Bosnu i Hercegovinu- kazao je Tuka.

Zadovoljstvo što može podržati humanitarnu akciju u svom rodnom gradu, ponovo se vidjeti s ljudima s kojima se družio i igrao, izrazio je i Bolić. On je također zahvalio svima koji su došli u Zenicu.

-Drago mi je što sam večeras tu, za Ajdina i Vedada. Ovakvih je akcija malo, trebalo bi ih biti puno više… Nadam se da će se, ono zbog čega smo i došli, taj neki prilog prikupiti i da će ta dvojica dječaka imati i koristi od ovoga- kazao je Bolić.

Predsjednik Sindikata profesionalnih nogometaša Bosne i Hercegovine Aldin Džidić napomenuo je kako je ovo treći humanitarni meč koji organiziraju u saradnji sa sportskim novinarima.

-To su naši sugrađani, kojima treba naša pomoć. Ne dao Bog da nekom od nas zatreba ovakva akcija, ne dao Bog takvog iskušenja… Svi bi očekivali da im se pomogne. Nažalost, ali mi smo tu, da pomognemo ovoj djeci. Hvala svima koji su došli i kupili ulaznicu, da ih sve nagradi dragi Bog- poručio je Džidić, koji je jedan od inicijatora ove akcije.

Nekadašnji selektor Fuad Muzurović istakao je kako se vrlo rado odaziva na ovakve utakmice te da je posebno zadovoljan što se ponovo nalazi u Zenici.

-Mada me nije bilo u zadnje vrijeme, ali u svakom slučaju lijepe uspomene nosim iz ovog grada. Žao mi je, ali u isto sam vrijeme i sretan što su se odazvali ovi divni mladići. Želimo da pomognemo, da damo svoj doprinos. Želim da ovoj dječici bude sa srećom- kazao je Muzurović.

Kao predigra utakmici veterana NK Čelik, za koje su, između ostalih nastupali i bivši reprezentativci Nermin Šabić i Senad Brkić, zatim aktuelni kapiten zeničkog premijerligaša Fenan Salčinović…nastupili su omladinci Čelika i Travnika.

Prije utakmice uručeni su pokloni za Vedada Hadžića i Ajdina Žigonju, a poseban poklon stigao je iz Berlina, Vedad Ibišević naš bivši reprezentativac, poslao je potpisan dres Herthe za Vedada. Porukama su se javili i Tonči Gabrić, Edin Džeko…

U ekipi “Humanih zvijezda” bili su: Hamzić, Geca, Crnogorac, Džidić, D.Hadžić, Repuh, Tuka, Glavaš, Vojvodić, Škoro, Bolić, Horić, Turković, Avdić, Opačak, Musić, Mešanović, Ahmetović, Bešić, Janjoš, Muzurović, Arapović, E.Hadžić.

Za selekciju veterana NK Čelik: Pojskić, Paškalj, Kamberović, Šabić, Brkić, Sofić, J.Džidić, Mahmutović, Tešić, Šarić, Zukić, Bujak, Huskić, Dž.Bureković, M.Bureković, Salčinović, Zilić, Kuduz, Bajrambašić.

U zanimljivom nogometnom meču na kraju rezultat je bio 5:5. Svi oni koji su večeras došli u zeničku Arenu mogli su uživati u sjajnim potezima i golovima, nekadašnjih majstora bivših reprezentativaca, ali i našeg najboljeg sportiste Amela Tuke, koji je večeras još jednom pokazao da je sjajan i na nogometnim terenima.

Gepostet von Zenicablog am Sonntag, 22. Dezember 2019

 

Gepostet von Zenicablog am Sonntag, 22. Dezember 2019

Video: Zenicablog, foto: Sportsport.ba/Zenicablog

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem