Zenica

FOTO GALERIJA: U Zenici obilježen Dan nezavisnosti BIH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO GALERIJA: U Zenici obilježen Dan nezavisnosti BIH – Polaganjem cvijeća na spomen obilježja Papirna (Drugi Svjetski rat) i Kameni spavač (Oslobodilački rat 92-95), te sjećanjem i odavanjem počasti onima koji su svoje živote položili u temelje države Bosne i Hercegovine danas (petak) je u Zenici obilježen Dan nezavisnosti BiH.

Predsjednica Udruženja porodica šehida i žrtava rata Zenica Nihada Husejnagić je kazala da su građani BiH prije 27 godina rekli šta žele, a da su to platili s hiljadu života samo u Zenici i više hiljada u cijeloj BiH.

-Ovih 925 pripadnika Armije BiH su pokazali herojstvo i odlučnost da sačuvaju zemlju. Žrtve koje smo podnijeli obavezuju nas na poštovanje i obilježavanje. Sve je manje građana, predstavnika kantonalne i gradske vlasti na ovakvim obilježavanjima, žure ka zaboravu, ali mi nikada nećemo zaboraviti, kazala je, između ostalog, Husejnagić.

Prisutnima su se obratili, između ostalih, i predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” Alija Redžić, zenički gradonačelnik Fuad Kasumović…  Pogledajte foto galeriju sa obje lokacija današnjih programa, na našoj Facebook stranici, koju je priredio Ekrem Imamović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno