Naše

Foto galerija: Parking papci (mart)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto galerija: Parking papci (mart) – Naša redovna rubrika: Parking papci u martu je, po svemu sudeći, imala mnogo “kandidata” za pobjednika mjeseca. Slali ste nam u inbox naše Facebook grupe, ali i na email [email protected] mnoštvo zanimljivih situacija iz svih dijelova grada.

Nažalost, ovakve situacije nisu zanimljive, niti šaljive za invalidne osobe koje se kreću u kolicima, starije osobe, ali i djecu, koji moraju silaziti na kolovoz da bi prošli “parking papke”, te se time dodatno izlažu opasnosti.

Kako nam javljaju prolaznici sa Bulevara, novoizgrađene biciklističke staze jesu sjajna stvar, ali “ostatak” trotoara već su okupirali “papci”, pa je vrlo moguće da se i pješaci moraju prebaciti na obilježeni dio staze, da bi se kretali Bulevarom.

I ponovno ćemo apelovati na one čiji je ovo posao da budu prisutniji i represijom, kad preventiva poput ove baš i ne pomaže, nauče neke vozače da nije neophodno da baš u svaki objekat uđu direktno iz automobila.

I napominjemo da “priča” o manjku parkinga baš “ne pije vode”, obzirom da svi zabilježeni slučajevi “parking papaka” nisu na mjestima gdje nestašica parking mjesta zbog gradnje GGM-a, drugih radova i sl. nego isključivo samo tamo gdje bahati vozači ne obraćaju pažnju na druge učesnike u saobraćaju, što je vidljivo iz fotografija na kojima je vidljiv prostor za “normalno” parkiranje.

Uostalom, pogledajte. Rubriku objavljujemo (otprilike) mjesečno, nakon što prikupimo dovoljno vaših fotografija za obimniju galeriju. javite nam se i vi vašom zanimljivom fotografijom ili situacijom u inbox naše Facebook grupe, ali i na email [email protected]

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno