Zenica

FOTO GALERIJA I SPISAK SVIH DIPLOMANATA I MAGISTARA: Osam fakulteta UNZE promoviralo 514 završenika I i II ciklusa studija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Univerzitet u Zenici (UNZE) promovirao je danas u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici novih 514 završenika I i II ciklusa studija, koji su na osam fakulteta tog univerziteta diplomirali u 2019. godini. Tokom ove godine diplome na 31 studijskom programu na osam fakulteta UNZE-a stekao je ukupno 461 student I ciklusa te 53 II ciklusa studija, od kojih je osam postdiplomaca steklo zvanje magistra nauka te njih 45 zvanje magistra struke.

Pročitajte u nastavku kompletan spisak diplomanata i magistara UNZE:

– Želim vam da vam ove diplome zaista omoguće ostvarivanje vaših profesionalnih i privatnih ambicija te da vašim znanjem stvarate ljepšu budućnost sebi, svojim porodicama i zajednici. Želim vam da ostvarite svoje snove. Čestitam vam završetak vašeg studija – poručio je u prigodnom govoru na ceremoniji rektor UNZE-a Damir Kukić.

On je dodao kako je UNZE od osnivanja 2000. godine uspio da postane jedna od prepoznatljivih ustanova visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini, na kojoj studira više od 5.000 studenata.

– UNZE je, svojim uspješnim djelovanjem, postao prvi javni univerzitet u Federaciji BiH koji je prošao proces institucionalne reakreditacije i proces akreditacije pet studijskih programa – podsjetio je Kukić, napomenuvši kako taj univerzitet ovih dana proslavlja i 60. godišnjicu visokoškolstva u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu.

– Budućnost cjelokupnog bosanskohercegovačkog društva je pred velikim izazovima, a procjena je da jedino znanje ili znanje prije svega, može učiniti da ta budućnost bude svijetla. Naša strateška orijentacija jeste potpuno uključivanje UNZE u evropski prostor visokog obrazovanja i njegovo pozicioniranje kao jednog od glavnih faktora razvoja Kantona i ove države – poručio je Kukić.

Rektor i dekani svih fakulteta na kraju su dodijelili i nagrade za najuspješnije studente, koji su diplomirali tokom ove godine.

Tako su priznanja “Povelja rektora” dobili Kristina Udovičić (prosjek ocjena 9,70) sa Filozofskog fakulteta i Eldar Ćerim (9,70) sa Islamsko-pedagoškog fakulteta, završenici I ciklusa te Anesa Ključanin, Amna Čaušević i Emina Vardo sa II ciklusa, inače svi postdiplomci Metalurško-tehnološkog fakulteta, koji su imali prosjek ocjena 10.

OBIMNU FOTO GALERIJU POGLEDAJTE NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno