Ostali sportovi

FOTO: Futsal reprezentacija BiH ubjedljiva protiv Švajcarske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Futsal reprezentacija BiH ubjedljiva protiv Švajcarske -Uokviru prvog kola preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020, seniorska futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je igrala protiv reprezentacije Švajcarske. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, gdje će biti odigrane i sve preostale utakmice ovog kvalifikacijskog Turnira. Turnir je trodnevni od 29. januara do 01. februara 2019.godine.

Rezultat:

Bosna i Hercegovina – Švajcarska 7:1 (3:1);

Strijelci: Nermin Kahvedžić (3x), Josip Bošković, Stanislav Galić, Bilal Jelić i Anel Radmilović za BiH, a Evangelos Marcoyannakis za Švajcarsku.

Sastavi ekipa:

BiH: Galić, Pavlović, Aladžić, Kahvedžić, Radmilović, Milanović, Dujmović, Prošić, Handžić, S.Ivanković, Hrkać, Bošković, Raguž, Jelić. (Selektor Ivo Krezo).

Švajcarska: Charrier, Ljamalari, Marcoyannakis, Santona, Buckson, Huber, Sangines, Walty, De Almeida, Fernandes, Seddiq, Facchinetti, Barreira, Huber. (Selektor Joao Freitas Pinto).

Sudije: Alejandro Martinez Flores (Španija) i Maksim Dzeikala (Bjelorusija);

Utakmica je odigrana uz pristojan broj od oko 1.000 gledalaca u prelijepoj zeničkoj Areni „Husejin Smajlović“. Od prve minute vidjela se razlika u kvalitetu i snazi ekipa, naravno u korist naše reprezentacije, što je pokazao i konačan rezultat utakmice, 7:1 za naše Zmajeve.

Selektor naše reprezentacije, Ivo Krezo, u finišu utakmice dao je i priliku ostalim igračima s klupe da nastupe u ovom susretu.

Večeras od 20 sati sastaju se Turska i Škotska, dok će BiH ponovo na teren sutra (srijedaa) od 20 sati kada izabranici Ive Kreza igraju protiv Škotske. Od 17 sati sastaju se Turska i Švajcarska.
U daljnje takmičenje prolaze dvije prvoplasirane ekipe.

Raspored svih utakmica turnira:

29.01.2019. god.
Bosna i Hercegovina – Švajcarska (17:00) 7:1
Turska – Škotska (20:00)

30.01.2019. god.
Švajcarska – Turska (17:00)
Bosna i Hercegovina – Škotska (20:00)

01.02.2019. god.
Škotska – Švajcarska (17:00)
Turska – Bosna i Hercegovina (20:00)

Svi susreti će biti odigrani u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici, a ulaz na utakmice je slobodan.

Tekst E. Imamović; Foto: E. Imamović / Anadolija

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno