Ostali sportovi

FOTO: Futsal reprezentacija BiH poražena od Armenije u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Zenici od Armenije sa 3:4 u susretu prvog kola grupe 3 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Već u 1′ bh. tim dolazi do prednosti. Josip Sesar Šutira iskosa sa lijeve strane, a na drugoj stativi Davor Arnautović loptu skreće u mrežu za 1:0.

Marijo Aladžić u 4′ sa distance šutira preko gola, a minutu poslije dobru šansu za Armeniju nije iskoristio Denis Nevedrov.

Blago Gašpar u 6′ sa lijeve strane šalje loptu u protivnički šesterac, a Nikita Khromykh nespretno reaguje i skreće je u sopstvenu mrežu.

Krenuli su gosti tada sa golman-igračem da pokušaju sustići rezultat, a bh. reprezentativci im u prvom napadu oduzimaju loptu, međutim Nermin Kahvedžić sa svoje polovice pogađa prečku.

Igra sa Viškom se ipak isplatila Armeniji u 8′ kad golman Luan Muller sa desetak metara postiže pogodak.

Oba tima su stvarala šanse, a odličnu propušta Josip Bošković u 15′ kad snažno šutira sa desetak metara, a Muller loptu izbacuje u korner i do kraja prvog poluvremena rezultat se više nije mijenjao.

Armenci izjednačuju rezultat u 25′ kad Khromykh završava jednu kontru i sa 7 metara šalje loptu u mrežu.

Novi problem za reprezentaciju Bosne i Hercegovine desio se u 32′ kad je Josip Sesar zbog prekršaja dobio crveni karton.

Nevredov u 33′ šutira iz dobre pozicije, ali pogađa stativu. Samir Gosto u 36′ nakon dodavanja Kahvedžića ne uspijeva da postigne pogodak.

U istoj minuti Armenci izvode dobar kontra napad i Lucas Rozenski na asistenciju Rodriguinha preokreće rezultat.

Ipak, prednost gostiju nije dugo trajala. Golman Darko Milanović u 37′ precizno šutira sa desetak metara za 3:3.

Artur Melkonyan 27 sekundi prije kraja utakmice postiže gol i donosi pobjedu Armencima

Naredni meč u kvalifikacijama Bosna i Hercegovina će odigrati sa Češkom Republikom u Brnu, u utorak 20. septembra u 19:00 sati.

Bosna i Hercegovina-Armenija 3:4 (2:1)

Gradska arena „Husejin Smajlović“, Zenica.

Sudije: Stefan Vrijens, Juan Boelen, Jiri Bergs (Belgija).

Golovi: 1:0 Arnautović (0’38”), 2:0 Khromykh (5’11”, autogol), 2:1 Muller (7’09”), 2:2 Khromykh (24’19”), 2:3 Rozenski (35’40”), 3:3 Milanović (36’11”), 3:4 Melkonyan (39’33”).

Žuti kartoni: Bošković, Ivanković, Kahvedžić, Arnautović (BiH), Vitinho, Mashumyan, Sanosyan, Rodriguinho (Armenija).

Crveni karton: J. Sesar 31’12” (BiH).

Bosna i Hercegovina: Darko Milanović, Josip Sesar, Davor Arnautović, Srđan Ivanković, Josip Bošković, Senad Poračanin, Marin Sesar, Blago Gašpar, Marijo Aladžić, Nermin Kahvedžić, Samir Gosto, Muanis Duvnjak, Almedin Bundavica, Admir Čorhodžić. Selektor: Ivo Krezo.

Armenija: Luan Muller, Vladimir Sanosyan, Artur Melkonyan, Vitinho, Rodriguinho, Albert Agadzhanov, Nikita Khromykh, Denis Nevedrov, Sargis Margaryan, Saro Galstyan, Garegin Mashumyan, David Aslanian, Lucas Rozenski, Rafik Melikyan. Selektor: Ruben Nazaretyan.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno