Ostali sportovi

FOTO: FUTSAL – BiH na startu kvalifikacija za EURO 2022 porazila Sjevernu Makedoniju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Golovima Josipa Boškovića iz prvog poluvremena, futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine porazila je večeras u Zenici Sjevernu Makedoniju rezultatom 2:1 (2:0) te na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine upisala prva tri boda, s kojima je zasjela i na prvo mjesto kvalifikacijske grupe 4.

Makedonci su večeras imali neiskorišteni penal na kraju prvog poluvremena, koje je završilo rezultatom 2:0 u korist bh. tima. Puleni selektora Ive Kreze, iako su slavili nešto teže od očekivanog, zasjeli su i na prvo mjesto u grupi 4, jer su Rumunija i Srbija večeras remizirale rezultatom 2:2.

-Znali smo da će biti teška utakmica, pogotovo što se nije dugo igralo. Ovo je nakon godinu dana prva službena utakmica i dečki su, malo, imali sputane noge, iako smo imali veći posjed i više prilika.

Međutim, lopta nije htjela u gol, a i važnost utakmice je učinila svoje – kazao je nakon utakmice selektor Krezo, koji je napomenuo da su ispunili cilj te kvalifikacije otvorili pobjedom.

Već u srijedu, 3. februara, naši će reprezentativci u Novom Sadu igrati protiv Srbije, koja je uprkos večerašnjem remiju u Rumuniji favorit naše kvalifikacijske grupe.

-Sigurno da će nam u toj utakmici biti lakše, jer našim će igračima, hajmo reći, noge malo otpustiti i dat će više nego što su danas. Iz utakmice u utakmicu, mi ćemo se dizati – uvjeren je Kezo, koji dodaje da će, kako kvalifikacije budu odmicale, “biti malo i pametniji”.

Tabela grupe 4 nakon odigranog 1. kola: BiH 3, Rumunija i Srbija 1 te Sjeverna Makedonija 0 bodova.

Selekcija BiH naredni meč igra već 3. februara, u Novom Sadu protiv favorita grupe Srbije, a isti će dan Sjeverna Makedonija ugostiti Rumuniju.

FOTO: JASMIN BLICKO HADŽIĆ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno