Nogomet

FOTO: Fortuna eliminisala drugoligaša Bosnu iz Visokog u 2. kolu seniorskog Kupa NSZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Fortuna eliminisala drugoligaša Bosnu iz Visokog u 2. kolu seniorskog Kupa NSZDK- Na „B“ terenu na Kamberovića polju u Zenici, danas 28.4.2021.godine, odigrana je utakmica 2.kola seniorskog Kupa NSZDK između zeničke Fortune i Federalnog drugoligaša NK Bosna iz Visokog, grupa Centar, po oblačnom i prohladnom vremenu (+15*C). Zasluženu pobjedu i plasman u naredno kolo ostvarila je ekipa NK Fortuna iz Zenice, nakon odlične igre.

Rezultat: NK FORTUNA – NK BOSNA Visoko 3:1 (2:1)

Strijelci: Adnan Šarić (P), Mahir Jusić i Tarik Huzbašić za Fortunu, a Said Prolaz za Bosnu.

Glavni sudija bio je Maid Bejzić iz Tešnja, pomoćnici: A1 Mirza Fetić (Zenica) i A2 Ibrahim Kovačević (Zenica), delegat je bio Mensur Hodžić (Zenica);

Satav ekipe Fortuna:

NK FORTUNA: Alvin Bujak, Edvin Tufekčić, Harun Bajramović, Almedin Pjanić, Adnan Alić, Adnan Šarić (cap), Elman Pašalić, Tarik Huzbašić, Edvin Vardo, Irnis Kubat, Mahir Jusić. (Glavni trener Armin Beganović, predstavnik kluba Armin Bujak);

Na klupi za rezerve bili su: Mustafa Ganibegović (golman), Ermin Krivić, Nermin Kovač, Adi Hadžić, Ajdin Hrustić, Anes Agić, Kenan Zahirović, Zulfo Madeško.

Danas u Zenici gledali smo odličnu nogometnu predstavu u kojoj je zenička Fortuna nastavila sa odličnim igrama i rezultatima. Nakon pobjede od 5:1 u 14.kolu kantonalne lige ZDK nad Napretkom iz Šija, danas su iz Kupa ZDK eliminisali drugoligaša Bosnu iz Visokog rezultatom 3:1.

Fortuna dolazi u vođstvo iz jedanaesterca u 10′, koji je odlično izveo kapiten Adnan Šarić za vođstvo od 1:0.

Prethodno u šesnaestercu gostiju iz Visokog nepropisno je zaustavljen mladi Tarik Huzbašić nakon odličnog prodora. Gosti ubrzo uspjevaju da izjednače na 1:1, nakon jednog kiksa u odbrani domaćih. Odlično se snalazi igrač gostiju Said Prolaz, koji je izašao sam pred golmana domaćih, Alvina Bujaka i od 13′ rezultat je neriješen 1:1. U 33′ domaći ponovo vode, a strijelac je Mahir Jusić nakon lijepe akcije i preciznog šuta u nebranjeni dio gola gostiju, 2:1 za Fortunu. Ovo je bio i rezultat prvog poluvremena. U zadnjim minutama prvog poluvremena teže je povrijedio mišić noge igrač gostiju Safet Merdić, koji je odvezen kolima do zdravstvene ustanove.

I u drugom poluvremenu vidjeli smo dobru utakmicu, domaći su rutinski čuvali stečeno vođstvo, da bi vođstvo povećali u 79′ preko mladog Tarika Huzbašića za konačnih 3:1 i plasman u naredno kolo Kupa NSZDK, potpuno zasluženo.

Zenička Fortuna ide prošlogodišnjim uspjesima u Kupu, kada je plasmanom u 1/16 finala nogometnog Kupa BiH, postigla najveći uspjeh u svom kratkom postojanju. Na putu do šesnaestine finala kupa BiH “Fortuna” je eliminisala zenički Čelik, Rudar iz Breze, Pofalički iz Sarajeva i Slaven iz Živinica. U šesnaestini finala ih je eliminisala ekipa Rudara iz Kaknja rezultatom 0:1 u Zenici na Kamberovića polju, 30.9.2020.godine.

Prema odlukama Kriznog štaba i Nogometnog saveza, utakmica se igrala bez prisustva gledalaca u zoni stadiona, dok je utakmicu izvan stadiona i ograde posmatralo 100-tinjak gledalaca.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno