Zenica

FOTO: EXHIBITION ZENICA DREAMS – STREET CAFE 6. april

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: EXHIBITION ZENICA DREAMS – STREET CAFE 6. april – Mnogo Rock’n’ Roll-a, umjetničkih djela, najbolje raje ….. umjetnika, rock muzičara, knjževnika i druženje sa legendarnim slikarom i jednim od najstarijih članova ULUBiH-a Tomislavom Perazićem koji je došao da otvori izložbu i kaže svoje utiske.

“Ovo su kompozicije djela koja sa koloritom i likovnim izrazom predstavljaju pravo osvježenje na zeničkoj likovnoj sceni sa autorima koji su više puta zajedno bili na grupnim izložbama i mladim Alenom Ahmićem kome je ovo druga izložba“ rekao je Tomislav Perazić u uvodnom govoru. Za pejzaže urbanih kvartova stare Zenice koje sam stvarao u ovoj godini nedavno je dala svoj komentar Dijana Vidaković : „Kako bih ja voljela živjeti u Zenici onakvoj kakva je na vašim slikama“ …..to je taj Zenica Dreams.

Hilmo Kahrić Hils učenik Mersada Berbera uvjek nas vraća u renesansu sa mnogo patine i zlatnih tonova.Alen Ahmić sa svojim eksperimentisanjem bojom i kompozicijama ima slobodan potez sa snažnim porukama i asocijacijama.Kemal Ščetić umjetnik koji ima izvanredan spoj likovne forme i crtačkih elemenata.Ambijent u kojem smo postavili izložbu Street Cafe je star preko 100 godina sa austrougarskom arhitekturom i upotpunjuje ovu postavku izložbe, rock balade u obradama Hise…sve je to Zenica Dreams.

Posjetioci Street Cafe-a u narednih mjesec dana moći će vidjeti ovu izložbu.

Milenko Šećerović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno