Ostali sportovi

FOTO: Evropsko juniorsko prvenstvo za odbojkašice u Zenici- Bjelorusija s perfektnim omjerom, Srbija preko Poljske do polufinala

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Evropsko juniorsko prvenstvo za odbojkašice u Zenici- Bjelorusija s perfektnim omjerom, Srbija preko Poljske do polufinala – Bjelorusija s perfektnim omjerom, Srbija preko Poljske do polufinala

Reprezentacija Bjelorusije pobjedom nad selekcijom Bosne i Hercegovine rezultatom 3-0 u setovima (25-16, 25-18, 25-10) ovjerila je prvo mjesto u grupi 1 uz perfektan omjer od 4-0.

U subotu u 17 sati u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici igraće u polufinalnom meču protiv drugoplasirane ekipe iz grupe 2 iz Osijeka – reprezentacije Turske.

U-19 selekcija Srbije je, lakše od očekivanog, u direktnom dvoboju za plasman u polufinale, savladala Poljsku sa 3-0 u setovima (25-22, 25-21, 25-21). Srbija će u subotu u 19,30 sati u Zenici igrati drugi polufinalni meč prvenstva protiv prvoplasirane ekipe iz Osijeka – Francuske. U nedjelju su mečevi za prvo i treće mjesto (u 17 sati za treće mjesto i 20 sati finale).

U dvorani Gradski vrt u Osijeku u subotu i nedjelju biće mečevi za plasman od petog do osmog mjesta. Trećeplasirana ekipa iz grupe 1 – Poljska igraće u subotu u 17,30 sati protiv četvrtoplasirane ekipe iz grupe 2 – Hrvatske, a četvrtoplasirana ekipa iz grupe 1 – Slovačka u 20 sati protiv trećeplasirane ekipe iz grupe 2 – Bugarske. U nedjelju u 15 sati je meč za sedmo a u 17,30 sati meč za peto mjesto.

Izjave nakon prvog meča:

Iwo Wagner, tim menadžer Poljske: Nemamo komentar.
Milan Gršić, selektor Srbije: Mi smo znali da možemo da pružimo dobru partiju. Čak i partija protiv Bjelorusije nije bila toliko loša. Bilo je grešaka ali znali smo da možemo bolje. Mnogo nam je bilo važno da neku ovako jaku utakmicu materijalizujemo. Djevojke su izdržale sav pritisak koji smo imali, mogu samo da im čestitam na ovoj jako kvalitetnoj partiji. Možemo da budemo zadovoljni i da povratimo samopouzdanje. U subotu nas očekuje polufinalni meč sa Francuskom. Imamo slobodan dan da se dobro sredimo, da zaboravimo današnju utakmicu, da sve snage preusmjerimo za taj meč.

Izjave nakon drugog meča:

Volha Palcheuskaya, selektorka Bjelorusije: Sretni smo zbog dobrih igara, pobjeda i plasmana u polufinale. Ovo je veliki korak za nas, i ova utakmica je bila veoma važna za nas. S pobjedom smo obezbjedili da budemo prvi u grupi. Sada trebamo vremena da se odmorimo i pripremimo za polufinalni meč sa Turskom.

Armin Bukvić, trener reprezentacije BiH: Genralno, nismo očelivali ovako jaku Bjelorusiju na turniru. Ali, pokazali su da zaista dobro rade i zasluženo su prvoplasirani u našoj grupi. U prvom i drugom setu smo pružili maksimalni otpor, potrudili se da igramo što bolje. Nismo uspjeli u nekim namjerama, da dođemo do seta protiv njih. Ovo Evropsko prvenstvo je velika stvar za nas. Ako Bog da u daljem radu i u budućnosti cilj nam je da se radi na stvaranju selekcija i da ostvarimo nekad dobar rezultat.

Srbija – Poljska (25-22, 25-21, 25-21)

SRBIJA: Tisma, Gočanin, Savičević, Uzelac, Taubner, Vrcelj, Cvetković, Kurtagić, Savić, Kočarević, Osmajić, Tica. Selektor: Milan Gršić.

POLJSKA: Pierzchala, Druzkowska, Borowczak, Lazowska, Piasecka, Kostera, Dabrowska, Stefanik, Rejment, Czyrnianska, Orzol, Hyzy. Selektor: Wieslaw Popik.

Bjelorusija – BiH (25-16, 25-18, 25-10)

BJELORUSIJA: Shahun, Vaskouskaya, Liabiodkina, Kastsiuchyk, Karabinovich, Sauchuk, Bahayeva, Borys, Aliseika, Vakulka, Burak, Mikanovich. Selektor: Volha Palcheuskaya.

BOSNA I HERCEGOVINA: Vukoje, Čelar, Glibić, Garić, Marković, Albijanić, Ilić, Joldić, Halilović, Topalović, Buljubašić, Popić. Selektor: Natmir Buljubašić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno