Zenica

FOTO: Evropska sedmica programiranja u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Evropska sedmica programiranja u Zenici – U okviru obilježavanja Evropske sedmice kodiranja od 06.10. do 26.10.2018. godine, a u sklopu projekta Meet and code Centar za mlade INPUT iz Zenice je uspješno realizovao šest događaja.

Meet and Code ima za cilj da upozna djecu i mlade  uzrasta od 8 do 24 godina sa svijetom tehnologije i programiranja. Događaji su dizajnirani tako da pokažu mladim ljudima koliko progamiranje može biti zabavno i na koji način može pomoći u ostvarivanju i primjeni ideja. Oni trebaju naučiti na koji način tehnologija funkcioniše i na koji način IT utiče na naše svakodnevne živote. Istraživanjem širokog spektra tehnologija, digitalnih tema i kreativnog programiranja.

Djeca i mladi su  imala priliku da kroz šest različitih radionica iz robotike i programiranja u Centru za mlade INPUT nauče nešto novo: Moj prvi code, Djevojke u programiranju robotića, Škola malih programera, Hakaton web design, Pričajmo o robotima, Robotika je cool. Radionce iz robotike i programiranja  jedinstvene su i na poseban i drugačiji način su osmišljenje i prezentovane djeci i mladima.

Tako su djeca uzrasta od 8 godina učila programirati u osnovnom programskom jeziku Scratch, dok su stariji imali priliku da se upoznaju sa programskim jezicima C++, Paython, Html, CSS, WordPress. Djeca i mladi su sastavljali i programirali robotiće mBot, Lego WeDo 2, Lego Boost, Lego Mindstorms i Arduino i još mnoga toga iz oblasti robotike programiranja i STEM-a. Oko 300 djece i mladih je učestvovalo na radionicama, te je prvi put u Zenici u okviru projekta Meet and code obilježena Evropska sedmica kodiranja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno