Zenica

FOTO Eko Tvrtkovac: izgrađen i peti šadrvan na lokaciji Postojan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO Eko Tvrtkovac: izgrađen i peti šadrvan na lokaciji Postojan- Ekološko udruženje “Eko Tvrtkovac”, iz sela Puhovac, je ovih dana završilo izgradnju svog petog šadrvana (hladnjaka) koji je udaljen od prethodno izgrađenog šadrvana nekih 250 metara, ali u boljem i prijatnijem okruženju jer se nalazi sa gornje strane polako prepoznatljivog eko parka na lokaciji Postojan. I ovaj šadrvana je istih dimenzija, izgleda i sagrađen od istih materijala kao i prethodni. Fotografije najbolje govore o kakvom se objektu radi.

Pored šadrvana, završen je još jedan interesantan sto sa klupama za sjedenje, jer je ugođaj bolji ako se sjedi na otvorenom i crnogorični miris direktno dotiče dušu.

Do kraja godine planiramo izgraditi još poneku klupu za sjedenje i proširiti park čišćenjem sitnog rastinja.

Sa ovim šadrvanom i klupom, možemo reći da smo za ove dvije godine izgradili oko 100 sjedećih mjesta (5 šadrvana, 2 javne česme, 2 stola sa klupama) u ugodnom ambijentu i nastavljamo dalje graditi isključivo od lakih materijala i približavati ovo područje Babina (buduću Park prirode Babina) svim dobonamjernim ljudima.

Izgradnju ovog šadrvana su finansijski pomogli kantonalno Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, te Eldin Vrače, bivši kandidat za gradonačelnika grada Zenice, a JP ŠPD ZDK tj. radnici Šumarije Zenica nam konstantno pružaju podršku u osmišljavanju i realizaciji našeg eko parka, kao i firma Kroki iz Zenice koja nam takođe olakšava rad i pravi besplatno šablone da sve ljepše izgleda.

Spahić Jakub / eko Tvrtkovac



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno