Zenica

FOTO: Eko park Postojan, uz učenike blista

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas smo, opet u saradnji sa Mahirom Arnautom, direktorom OŠ Arnauti, izvršili sadnju 22 dvogodišnje sadnice na Postojanu i to: sedam gorskih javorova, pet lipa, tri pitoma kestena, dvije crvene ukrasne šljive, jednu trešnju, tri lješnika i jednu aroniju.

Nakon sadnje smo usput po ko zna koji put očistili smeće u ovom parku. Sakupljene su četiri vreće od 120 lit. Smeće je odveženo sa lokacije i istreseno u kontejnere u Zenici.

Poseban ugođaj je bilo ugostiti Elmu Kablar, Zeničanku koja živi i radi u Japanu, koja je upoznala učesnike sa narednim događajem koji se realizira za dva dana na ovom prostoru a radi o Steel trail trci Zenica 2023. Edukovala je sve nas o ovoj novoj ekološkoj trci i načinu realizacije gdje će i ovi učenici biti dio tog događaja. Fotografije učenika koji pažljivo slušaju, najbolje pokazuju zainteresiranost za ovu novinu i ponosnu kulturu ove daleke države.

Ovo je dio projekta koji je podržan od strane Ministarstva za zaštitu okoliša ZDK u prošloj godini, na čemu im se zahvaljujemo.

Postojan je ostao čist i spreman da kroz njega protrče ljudi iz šest država, i nadamo se da će barem dio njega ostati u sjećanju ovih ljudi. U ovoj akciji učestvovalo je 42 osob. Na kraju smo se i podružili uz roštilj koji su sami učenici spremili. Opet imamo problema sa vodom, ali ćemo to riješiti u narednim satima. Fotografije to bolje pokazuju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno