Ostali sportovi

FOTO: Ejna Bešo sedma na Balkanskom karate prvenstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri našeg Karate klub Perfekt Zenica, protekli period 26-28.05.2023.godine smo učestvovali na Balkanskom karate prvenstvu u Baru/Crna Gora.  Prvenstvo je okupilo 1.345 takmičara iz 11 Država Balkana i to: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Grčka, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Hrvatska, Rumunija, Srbija, Slovenija i Turska.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je učestvovala sa 207 takmičara i ukupno smo osvojili 40 medalja od toga 8 zlatnih, 9 srebrenih i 23 bronzane medalje, te zauzeli visoko 4 mjesto u ukupnom plasmanu. Iz našeg Grada Zenice je učestvovalo 5 takmičara iz Karate kluba *Čelik*, *Internacional* i *PERFEKT*. Dvije medalje na prvenstvu su osvojili naši prijatelji iz KK *Internacional*.
Izuzetno smo ponosni na naše takmičarke Merjem Bošnjak i Ejnu Bešo, koje su izborile svoje mjesto u Reprezentaciji BIH tako su  svakodnevno redovno trenirale i spremale se, učestvovale na svim turnirima širom BIH, zatim osvojivši medalje na Federalnom, Izbornom i Državnom prvenstvu. Prvi put u životu su nosile GRB BIH na prsima i bile član Reprezentacije BIH.
Merjem Bošnjak je u borbama 10 godina 40+ kg zaustavljena u prvom krugu od prestavnice Hrvatske rezultatom 4:3. Merjem je izuzetno dobro radila borbu i konstantno napadala, pokazala visoku psihofizičku formu i dokazala da Reprezentacija BIH mora računati na nju u budućnosti.
Selektor Mirzet Beganović je uputio iskrene čestitke našoj Merjem, pohvalio nastup i poručio da samo nastavi sa redovnim treninzima i takmičenjima i aBd da se vidimo ponovo iduće godine na Balkanskom prvenstvu.
Ejna Bešo je u katama 8 godina imala sportsku sreću i prošla prvi krug. U drugom krugu pobjeđuju predstavnicu Srbije rezultatom 4:1. U trećem krugu gubi rezultatom 4:1 od Državne prvakinje Turske. U reposažnom meču gubi od predstavnice Grčke minimalnom razlikom 3:2. Ejna Bešo je uspješno osvojila visoko 7 mjesto u kategoriji kate 8 godina. To je do sada naš najveći uspjeh kluba.
Selektor Selver Keleštura je uputio iskrene čestitke našoj Ejni, pohvalio borbenost i nastupe, te poručio da je još mrvicu imala sportske sreće u reposažnom meču sigurno bi došla do medalje.
Moramo napomenuti da smo izuzetno zadovoljni i ponosni nastupom naše Merjem i Ejne. Ogromna odgovornost i čast je biti član Reprezentacije BIH, zatim nositi GRB BIH i boriti se protiv Hrvatske, Srbije, Turske i Grčke. Draga naše djevojčice Merjem i Ejna od srca vam čestitamo i samo tako nastavite, vi ste naše šampionke i perfektanke.
Trener Nermin Bošnjak je išao ispred našeg Karate klub Perfekt Zenica sa Reprezentacijom BIH, te bio uz naše takmičarke i pomogao našim Reprezentativcima. Roditeljska podrška je bila mama Irma Bešo.
Ovom prilikom upućujemo iskrene čestitke svim Reprezentativcima Bosne i Hercegovine, posebno svima koji su uspjeli da osvoje medalje, klubovima, trenerima, ponosnim roditeljima, selektorima i najboljem i najorganizovanijem KARATE SAVEZU BOSNE I HERCEGOVINE.
Naš klub nastavlja sa redovnim svakodnevnim treninzima u našoj sali u Robnoj kući Bosanka na prvom spratu. Krajem sedmice organizujemo klupsko polaganje za zvanja/pojaseve. Od 05.06. počinje Ljetna karate škola na Kamberovića polju, te ovom prilikom pozivamo sve stare članove da nastave sa treniranjem, kao i sve zainteresovane da postanu dio PERFEKT PORODICE. Iduća dva vikenda idemo na karate turnire u Sarajevo.
Lijep pozdrav, Uprava kluba


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno