Rekreacija

FOTO: Edukacija planinarskih vodiča na Smetovima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gorska služba spašavanja Stanica Zenica i Stanica planinarskih vodiča Zenica bili su domaćini edukacije planinarskih vodiča Planinarskog saveza FBiH na Smetovima kod Zenice. Na ovoj edukaciji obrađene su teme prve pomoći u zimskim uslovima kao i osnove lahkog turnog skijanja.

Podršku su pružili i Klub radio Amatera Zenica, Savez izviđača Grada Zenice, te Alpinistički klub “Dilber – Stjepanović” Zenica.

Edukaciji su prisustvovali članovi i vodiči Stanice planinarskih vodiča Sarajevo i Stanice planinarskih vodiča Zenica, kao i vodiči članovi planinarskih društava PS FBiH.

Na današnjoj edukaciji se pokazalo koliko je bitna saradnja planinarskih vodiča i gorskih spasilaca, te gdje počinje i završava domen djelovanja jednih, a gdje drugih i gdje se oni preklapaju.

Ovim putem ističemo i uspješnu saradnju GSS Zenica i Službe civilne zaštite grada Zenice u zajedničkom naporu na stručnom osposobljavanju naših članova.

GSS Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno