Zenica

FOTO: Edukacija i skrining dijabetičara u svrhu prevencije komplikacija dijabetskog stopala

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Edukacija i skrining dijabetičara u svrhu prevencije komplikacija dijabetskog stopala – Danas je u organizaciji Udruženja građana za borbu protiv šećerne bolesti „ZENICA“ zajedno sa Udruženjem  Vaskularnih hirurga u BiH održano edukativno predavanje na temu : “Edukacija i skrining dijabetičara u svrhu prevencije komplikacija dijabetskog stopala“ koje su za članove ovog udruženja održali eminentni stručnjaci u ovoj oblasti predavači: prof. dr. Haris Vranić i doc. dr. Dragan Totić.

Ovom predavanju prisustvovao je veliki broj članova udruženja kako starije osobe tako i mlade osobe sa dijabetesom. Na istom je podjeljeno edukacijska brošura,upitnik sa pitanjima o bolesti i zakazivanje termina skrininga pacijenata koje će se vršiti po rasporedu koji su pacijenti dobili i isti će biti odrađen u prostorijama udruženja.

Ovo udruženje nastavlja sa ovakvim vidom edukacije i u narednom periodu će biti dogovoreno predavanja iz drugih oblasti,a sve radi što bolje edukacije i sticanja znanja iz oblasti dijabetesa za sve dijabetičare, i stare i mlade.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno