Ostali sportovi

FOTO: Edin Konjić pobjednik zeničke amaterske teniske lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Edin Konjić pobjednik zeničke amaterske teniske lige – “Zenica OPEN 2020” pripao je Edinu Konjiću koji je u rezultatom 2:0 (6-4,6-3) slavio u finalnom meču sa Emirom Šabićem. Prethodno je Konjić bio bolji u polufinalu od Anesa Zukića 2:0 (6-2,6-1), dok je Šabić bio bolji od Almira Omerčevića 2:1 (6-2,3-6,6-3). U meču za treće mjesto Zukić je bio bolji od Omerčevića 2:0 (7-5,6-2)

Amel Zukanović, jedan od glavnih organizatora lige kazao je da se već četrvrtu godinu takmiče, te da je ove godine učestvovalo 12 igrača, koji su ligu igrali po sistemu svako sa svakim, dok su u završnici osam najboljih igrali u nakaut sistemu (prvi sa osmoplasiranim, drugi sa sedmoplasiranim, treći sa šestoplasiranim i četvrti sa petoplasiranim).

Veliko mi je zadovoljstvo bilo biti učesnikom ove zeničke lige u amaterskom tenisu, prije svega jer smo okupili odličnu ekipu igrača, sportista i momamka kako na terenu tako i van njega. Čestitke svima na postignutim rezultatima. Nadam se da ću i sljedeće godine uspjeti odbraniti titulu istakao je Edin Konjić.
Ove godine smo našu ligu digli na viši nivo, kako organizacijski tako i igrački, te se nadam da ćemo ovo naše takmičenje medijski bolje promovisati i tako dobiti dimenziju više – ističe Emir Šabić, drugoplasirani.

Teniski smo amateri, ali smo strastveni zaljubljenici u tenis. Neki od nas smo ranije bili fudbaleri, stonosteniseri, ali smo u principu svi tu da se i dalje kroz sport lijepo družimo, zabavimo i održavamo formu – kazao je Anes Zukić, trećeplasirani.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno