Nogomet

Foto: Džidić predstavljen na pressu Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Džidić predstavljen na pressu Čelika – U prostorijama press salona stadiona “Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press je predstavljanje nogometaša Aldina Džidića, kao prvog ovogodišnjeg pojačanja NK “Čelik” Zenica za nadolazeću sezonu BH Telecom Premijer nogometne lige BiH 2015/2016.

Prisutnim novinarima obratili su se: Adnan Nuhagić, v.d. direktor kluba, te Aldin Džidić, nogometaš i pojačanje NK Čelik. Moderator na pressu bio je Ismar Huskić, PR i sekretar u klubu, koji je prisurnim predstavio domaćine današnjeg pressa.

Danas je u prostorijama NS ZDK Aldin Džidić stavio potpis na trogodišnji ugovor sa Čelikom, nakon čega je povratak u matični klub ozvaničio i na press konferenciji.

Adnan Nuhagić poželio je Džidiću dobrodošlicu i istakao da se radi o trogodišnjem profesionalnom ugovoru i da je Džidić bio korektan u svojim zahjevima i da su se veoma brzo dogovorili.

Popularni „Džida“ je istakao da je prevagnula ljubav prema Čeliku, iako je prethodnih dana bilo pregovora i sa ekipom Mladosti iz Doboj Kaknja i sa kojom je bio sklopljen usmeni dogovor i odrađeno i nekoliko treninga.

-Naravno, nakon niza godina igranja u inostranstvu, ponovo se vraćam u najdraži dres u kojem sam i ponikao. Osjećam da ovom klubu i dugujem nešto i to treba dokazati i djelom, a ne samo riječima. Nadam se da ću doprinijeti boljitku Čelika. Osjećam da bi Čelik trebao krenuti iz ovog sivila. Ne mogu sām uticati i tu treba da se digne čitav grad, ali se nadam boljim vremenima za Čelik – , kazao je, u kratkom obračanju medijima, Aldin Džidić.

Da podsjetimo, Džidić je zadnjih pet godina nosio dres kazahstanske ekipe Shakhter Karagandy (sezone 2010. do 2015.). Također, igrao je za ruske ekipe Baltika (2008. – 2009.) i Kamaz (2007.), zatim slovenački Interblock (2007.), dok je u našoj zemlji igrao za Žepče (2005. – 2006.), Posušje (2004.) i Čelik (2001. – 2003.), gdje je i počeo karijeru. Rođen je 30.08.1983.godine u Zenici, visina 197 cm.

Podsjećamo, klub je i zvanično raskinuo ugovore s trojicom igrača Nedimom Oglečevcem, Seadom Bučanom i Igorom Radovanovićem.
Nogometaši Čelika će, do odlaska na pripreme u Crikvenicu, u nedjelju će na Kamberovića polju odigrati prijateljsku utakmicu protiv Viteza, dok će u srijedu, najvjerovatnije, biti odigran kontrolni meč između Čelika i Rudara iz Kaknja, rečeno je na pressu.

E. Imamović za Zenicablog

Sa pressa Ismar Huskić-Adnan Nuhagić- Aldin Džidić
Sa pressa Ismar Huskić-Adnan Nuhagić- Aldin Džidić


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno