Nogomet

FOTO: Dvije domaće pobjede omladinaca Čelika, dva gostujuća remija Fortune

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Dvije domaće pobjede omladinaca Čelika, dva gostujuća remija Fortune- Omladinska liga BiH, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti;

Ovog vikenda igraju su utakmice 15.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2021/2022, u kojoj nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice. Ovo je posljednje kolo u jesenjem dijelu prvenstva.

U 15.kolu kadeti i juniori NK Čelik bili su domaćini svojim vršnjacima iz NK Vitez, na stadionu Bilino polje u Zenici i zabilježili su dvije pobjede. Sa utakmice juniora Čelika i Viteza donosimo i foto galeriju sa stadiona Bilino polje.

Kadeti i juniori Fortune gostovali su svojim vršnjacima FK Vitez u Vitezu i zabilježili su dva remija.

Rezultati omladinskih selekcija i strijelci:

KADETI

Zenica: NK Čelik – NK Vitez 3:0 (2:0);

Strijelci za kadete Čelika bili su Hanan Baručija u 14′ iz penala, Din-Mahdi Alagić u 88′ i Dominik Ćorić u 32′ (autogol); (Glavni trener kadeta Čelika Izudin Kamberović, predstavnik kluba Ivo Jelović);

Vitez: FK Vitez – NK Fortuna 1:1 (0:0);

Gol za kadete Fortune postigao Enis Ismić u 71′, a za Vitez Kerim Mujezinović u 47′;

Crveni karton: Adem Kulalić u 49′ (NK Fortuna),  (Predstavnik kluba Fortuna je bio Mersid Bureković);

JUNIORI

Zenica: NK Čelik – NK Vitez 2:1 (1:1);

Strijelac oba gola za juniore Čelika bio je Ali Međuseljac u 29′ i 75′, a gol za Vitez postigao je Pavle Stojković u 14′ iz penala; (Glavni trener juniora Čelika je Armin Duvnjak, predstavnik kluba Ivo Jelović);

Vitez: FK Vitez – NK Fortuna 0:0;

(Glavni trener juniora Fortune bio je Mahir Kaknjo);

 

Na kraju jesenjeg dijela sezone, kadeti Čelika su drugi na tabeli sa 37 bodova,  a kadeti Fortune su šesti sa 24 boda. Vodeći u kadetskoj ligi je NK Romari (Rijeka -Vitez) sa 40 bodova.

Na kraju jesenjeg dijela sezone, juniori Čelika zauzimaju drugo mjesto sa 37 bodova, dok su juniori Fortune 14.mjesto sa tri boda.

Vodeći u juniorskoj ligi je, takođe, NK Romari (Rijeka –Vitez) sa svih 14 pobjeda i 42 boda.

U narednom 16.kolu (prvo kolo proljetnog dijela prvenstva), juniori i kadeti Čelika su domaćini ekipi NK Romari, u derbiju kola, dok omladinci Fortune gostuju ekipi FK Radnik iz Donjeg Vakufa.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno