Nogomet

FOTO: Dvanaesti poraz Čelika u prvenstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Dvanaesti poraz Čelika u prvenstvu – NK ČELIK – FK KRUPA 0:2; Stadion: „Bilino polje” u Zenici; Početak u 13,00 sati; Gledalaca oko 500. Vrijeme: sunčano i prohladno (+ 12*C). Na južnoj tribini prisutno oko 150 Čelikovih najvatrenijih navijača, Robijaša, koji su u 29.minuti paljenjem baklji i podizanjem transparenata sa brojem 29, označili kao rođendan Robijaša. Na početku utakmice čestitali su pjesmom i Dan državnosti BiH.

Sudije: Glavni sudija Zoran Soknić (Istočno Sarajevo), pomoćnici, A1 Jure Musa (Čitluk), A2 Dalibor Hrstić (Ljubuški), delegat Ljubiša Tripunović (Doboj).

Uokviru 16. kola prvenstva BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, u Zenici na stadionu “Bilino polje“, igrali su domaći NK Čelik i ekipa FK Krupa iz Krupe na Vrbasu. Završeno je pobjedom gostiju iz Krupe.
REZULTAT: ČELIK – KRUPA 0:2 (0:2)
Strijelci: 0:1 (Koljić u 25′), 0:2 (Marjanović u 33′);

Sastavi ekipa:
ČELIK: Marković, Jurković, Duvnjak (od 46.Ćemalović), Popović, Kadrić, Mehić, Šabanović (od 60.Imamović), Šišić (cap), Kazazić (od 62.Hanan Adilović), Mahmutović, Duraković. (Trener Vinko Divković);

Na klupi Čelika bili su Karajbić (golman), Hasanhodžić, Imamović, Hanan i Tarik Adilović, Pašalić i Ćemalović.
KRUPA: Fejzić, Maksimović, Makitan, Koljić, Dujaković, Milutinović, Vukotić (cap), Nikodijević, Aleksić, Milanović (Dabić), Marjanović (Barić). (Trener Slobodan Starčević);

Veći dio prvog poluvremena igralo se između dva šesnaesterca, ali se vidjelo da je ekipa Krupe veoma dobra ekipa, koja sa lakoćom osvaja teren i dolazi do gola. Gosti su postigli prvi gol u 23.minuti nakon jedne dubinske lopte, koja je preletjela zadnju liniju Čelika, došla do slobodnog Elvira Koljića, koji je sam izbio pred golmana Markovića i rutinski ga savladao za vođstvo Krupljana od 0:1. Drugi gol postignut je na sličan način, samo što je lopta upućena sa desne strane terena, precizno preko zadnjeg igrača Čelika, koju je prihvatio Lazar Marjanović, ponovo bio sam pred Markovićem i lako ga savladao za vođstvo gostiju iz Krupe od 0:2.

Čelik je pokušavao sa nekoliko udaraca da ugrozi golmana Krupe, Fejzića, ali su ti udarci bili bezopasni ili neprecizni. Pokušavali su Mahmutović Kadrić i Mehić.

U 50.minuti Čelik je imao dobru šansu nakon dodavanja Ćemalovića do Šišića, koji je snažnim šutem pogodio prečku gola Krupe. U 78.minuti bilježimo i pokušaj Ćemalovića glavom na dodavanje Šišića, ali je lopta otišla pored gola. U 87.minuti pokušaj Šišića iz slobodnog udarca sa oko 22 metra iskosa, ali je lopta otišla preko gola. Rezervista Krupe Barić imao je šansu u 89.minuti, ali je odlično intervenisao golman domaćih Marković.

Golman Krupe Fejzić imao je veoma malo posla na ovoj utakmici. Krupljani su bili zadovoljni postignutim vođstvom i nisu previše atakovali u drugom poluvremenu na gol domaćih, nego su rutinski privodili utakmicu kraju za konačnih 0:2, postignutih u prvom poluvremenu.
Sve u svemu zaslužena pobjeda ekipe Krupa u Zenici.

Tekst i foto galerija
E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno