Košarka

FOTO: Dva trenera iz Zenice završila prestižnu FIBA trenersku edukaciju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Dva trenera iz Zenice završila prestižnu FIBA trenersku edukaciju- Nakon tri godine edukacije i učešća na FIBA trenerskoj edukaciji (FECC) treneri iz Zenice, Jasmin Efendić i Enes Hadžihalilović završili su zvanični FIBA program i stekli FIBA licencu iz ovog programa.

“U toku tri godine susretali smo se sa trenerima iz cijeloga svijeta, a predavale su nam veličine kao što su Pešić, Laso, Trinkijeri, Herbert, Shivek, Trunić, Drvarić, Altay i ostali FIBA instruktori. Kroz ovaj FIBA program prratili smo tri evropska prvenstva i to U16, U18 i U20 u tri različite države, gdje smo imali teorijska i praktična predavanja i radionice. Tokom tri godine imali smo i online predavanja, seminarske zadatke i završna testiranja za dobijanje zvanične FIBA FECC licence. U zadnjoj godini smo imali pismeni i usmeni ispit, kao i demonstraciju naučenog na terenu”.

Trener Enes Hadžihalilović trenutno radi u Sarajevo u ekipi KK Realway, dok je Jasmin Efendić u protekloj sezoni radio u OKK Vitez.

Graduation ceremony – FIBA Europe Coaching Certificate ! 🎓
🏀 Mr. Kamil Novak Executive Director FIBA
🏀 Mr. Michael Schwarz Head of NF & Sport/Coaching FIBA Europe
🏀 Mr. Svetislav Pešić FECC Mentor
🏀 Mr. Nenad Trunić FECC Mentor
🏀 Mr. Janez Drvarić FECC Mentor
🏀 Mr. Arik Shivek FECC Mentor



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno