Zenica

Foto: Dva sajma i igre za Dan mladih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Trg Alije Izetbegovića danas je bio domaćin za tri događaja povodom Međunarodnog dana mladih.

Nevladina udruženja “Input” i “Lotos” upriličila su Sajam mladih kreativaca, Komisija za pitanja mladih Vijeća Grada Zenice organizirala Sajam omladinskog poduzetništva, dok su Omladinsko udruženje Reaktiv, Lokalni tim AsuBiH i radio Zenit organizirali “Igre bez granica“ tokom kojih su mladi sudjelovali u brojnim takmičarskim disciplinama. igre su večeras nastavljene na gradskim bazenima.

– Cilj je da mladi pokažu svoj talenat, i rukotvorine. Čuti mladog muzičara, vidjeti kako se radi kaligrafija na drvetu, moderno art sprej slikanje, kako nastaju upotrebni predmeta od recikliranog materijala, te radi jedna kreativna radionica sa djecom gdje sa posebnim potrebama. Želimo potaći aktivizam mladih umjesto gubljenja vremena na ulici ili društvenim mrežama, rekla nam je PR “Inputa” Almedina Bejtić.

Kako nam je rekla Emina Tufekčić, predsjednica Komisije za mlade gradskog vijeća, na njihovoj mini izložbi svoje radove predstavilo je osam izlagača, a mladi su se posredstvom gradske Agencije za ekonomski razvoj ZEDA mogli raspitati i kako registrovati obrt, pokrenuti vlastiti mali biznis i zaraditi novac svojim radom.

Među izlagačima na Sajmu omladinskog poduzetništva predstavila se i organizacije ReAktiv, koja već nekoliko mjeseci izrađuje cekere od domaćih materijala sa ili bez štampanja naručenih naslova. Angažman malih proglašen je jednim od najboljih biznis planova mladih, a narudžbi ovih kvalitetnih proizvoda je iz dana u dan sve više.

Cilj igara je promocija dana mladih i okupljanje što većeg broja mladih na jednom mjestu, koji će tokom zanimljivih aktivnosti pokazati svoju pozitivnu energiju.

– Cilj nam je odvojiti mlade od računara barem na jedan dan, potaknuti ih na komunikaciju i saradnju s drugim mladim ljudima – ističe jedan od koordinatora aktivnosti Semir Teskeredžić.

Međunarodni dan mladih – 12. augusta obilježava se od 1999. godine kada su ga utemeljile Ujedinjene nacije.

Više na

Posted by Zenicablog on 12. August 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno